Corn Chaat (taip pat žinomas kaip Masala Corn) yra skaniai aštrus indiškas gatvės maistas, pagamintas iš virtų kukurūzų, svogūnų, pomidorų, čili ir kalendros. Šiltos salotos – šis patiekalas turi burnoje tirpstančius saldžius, rūgštus, sūrus ir pikantiškus skonius. Mano 10 minučių receptas yra lengvas, sveikas ir labai priklausomas!
Peršokti į:
🌽 Kas yra Corn Chaat?
Chaat arba chat yra bendras terminas, vartojamas Indijos gatvės maistui, kuris taip pat populiarus kaimyninėse šalyse, pvz., Pakistane, Bangladeše ir Nepale. Chaat yra pikantiškų užkandžių rinkinys, patiekiamas kaip užkandis arba parduodamas pakelės kioskuose ir maisto vežimėliuose visame regione. Jie išsiskiria aštriu saldaus, rūgštaus, sūraus ir aštraus skonio. Jie skanūs ir laižomi pirštais – iš čia kilo pavadinimas „chaat“ arba „chat“, kuris hindi kalba reiškia „laižyti / paragauti“.
Corn Chaat yra populiarus pikantiškas gatvės užkandis iš Indijos, gaminamas iš šviežiai susmulkintų virtų kukurūzų, svogūnų, pomidorų, čili ir kalendros su prieskoniais ir patiekiamas su saldžiarūgščiu Tamarind Date Chutney ir smulkiais avinžirnių makaronais (sev).
Yra dvi Corn Chaat versijos – autentiškas gatvės stiliaus šiltas Corn Chaat ir kasdieninis namų stiliaus variantas, kuris labiau primena kapotas salotas.
Gatvės versija – Gatvės prekeiviai dažnai ant maisto vežimėlių dideliuose puoduose su nuolat verdančiu vandeniu verda dešimtis kukurūzų burbuolių. Kukurūzų burbuolės susmulkinamos pagal poreikį ir kepamos su sviestu, svogūnais, pomidorais, kalendromis, čili ir prieskoniais geležinėje keptuvėje ant atviros ugnies. Šios aštrios, šiltos virtos salotos apipilamos „chaat chutney“, „sev“ (keptais avinžirnių makaronais), tarkuotu sūriu ir papildomais čili.
Naminė versija – Šioje „Corn Chaat“ versijoje kukurūzų burbuolė išverdama, nulupama ir supilama į dubenį su svogūnais, pomidorais, kalendra, čili, citrinos sultimis ir švelniais prieskoniais. Jis lengvas, lengvas, skanus ir sveikesnis nei gatvės versijos. Daugelyje namų taip pat naudojami konservuoti kukurūzų branduoliai, kad būtų galima greitai išspręsti problemą.
Abu yra skanūs, lengvai pagaminami ir puikiai tinka sočiam daržovių užkandžiui. Dalinuosi versija, kuri yra geriausia iš abiejų pasaulių – lengva ir sveika, bet su gatvės versijos žvilgančiu ir wow faktoriumi.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Tai yra tai, ko jums reikės šiam receptui,
- Kukurūzai – Naudokite šviežią kukurūzų burbuolę. Jei nerandate, naudokite konservuotus ir nusausintus kukurūzų branduolius ir būtinai nusausinkite juos bent 10 minučių, kad būtų kuo mažiau skysčio. Jei keičiate šaldytus kukurūzų branduolius, juos greitai atitirpinkite 1-2 minutes pamirkę karštame vandenyje ir nusausinę.
- Čilė – Aš naudoju ilgą žalią kajeno čili. Tai kaip Serrano čili ir yra švelnaus karščio. Aš palieku sėklas, bet jei norite mažiau aštraus, išimkite čili sėklas ir prieš naudodami nuplaukite.
- Pomidorai ir svogūnai – Tai yra pagrindinės salotų daržovės daugeliui chaat patiekalų. Puikiai tiks raudonas arba baltas svogūnas. Geriausiai tinka švieži pomidorai. Nenaudokite konservuotų pomidorų.
- Kalendra – Arba kalendra, kaip žinoma daugelyje pasaulio šalių, yra mėgstamiausia žolė. Pakeitus petražolėmis ar kitomis žolelėmis, skonis nėra toks pat.
- Aitriosios paprikos milteliai – Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai turi nuostabų aromatą ir šilumą. Jei jums atrodo, kad jis per aštrus arba negali jo gauti, kajeno čili milteliai, saldžioji paprika arba Gochugaru yra geri pakaitalai.
- Amchur – Amchur arba amchooras yra džiovintų mangų milteliai. Jis turi pikantišką, aštrų, saldžiarūgštį skonį ir yra daugelio chaat patiekalų prekės ženklas. Jį galima pakeisti chaat masala, kurią galima lengvai įsigyti specializuotose Indijos parduotuvėse arba pas prieskonių prekeivius.
- Garam masala ir malti kmynai – Abu yra lengvai prieinami daugumoje prekybos centrų ar Indijos parduotuvių prieskonių skyrių.
- Druska, citrina ir aliejus.
- Patiekimui / Nailonas Sev arba Sev – Tai gerai kepti avinžirnių makaronai, naudojami kaip chaat patiekalų užpilas. Jie yra traškūs ir pikantiško, sūraus skonio. Jų galima įsigyti Indijos maisto prekių parduotuvėse. Jei jų nerandate, naudokite kiniškus keptus makaronus.
- Patiekimui / Tamarind Date Chutney – Tai saldžiarūgštis aštrus čatnis, naudojamas chaat patiekalams pagardinti. Tai galite įsigyti Indijos maisto prekių parduotuvėse.
🥣 Kaip pasigaminti kukurūzų chaat?
Tradiciniai Corn Chaat receptai apima kukurūzų virimą. Kukurūzų virimas išryškina natūralų saldumą, tačiau tai taip pat yra labiausiai maistinę vertę mažinantis kukurūzų valgymo būdas. Kai verdate kukurūzus, kai kurios jų gyvybiškai svarbios maistinės medžiagos, pavyzdžiui, folio rūgštis, patenka į vandenį. Jei toliau kepsite ant grotelių arba keptuvėje, jis praras daugiau maistinių medžiagų.
Mano mėgstamiausias būdas valgyti kukurūzus yra kepti ant grotelių arba greitai kepti karštoje keptuvėje, kad jie būtų kuo artimesni natūraliai. Tai reiškia, kad jūsų kukurūzai ką tik išvirti ir išliko įkandę. (Kukurūzų kepimas garuose ir mikrobangų krosnelėje yra geros alternatyvos. Savo Feta kukurūzų salotų recepte naudoju mikrobangų metodą). Šiam Corn Chaat receptui, pateiktam žemiau, jums nereikės iš anksto virti kukurūzų. Taigi patiekalas paruošiamas greičiau nei per 8 minutes. Super lengva!
- Nulupkite kukurūzų luobelę ir pašalinkite šilką. Nupjaukite ne stiebelio galą peiliu ir padėkite kukurūzus ant šio plokščio paviršiaus. Peiliu supjaustykite kukurūzų branduolius ir sudėkite į dubenį.
- Įkaitinkite aliejų nedidelėje wok keptuvėje ant aukštos temperatūros. Sudėkite svogūną ir čili ir pakepinkite kelias sekundes.
3. Į wok keptuvę suberkite kukurūzus ir pomidorus.
4. Suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Patroškinkite porą minučių.
5. Išspauskite citrinos sultis ant kukurūzų chaat.
6. Sudėkite ant serviravimo lėkštės ir aptepkite tamarindo datulių čatniu.
7. Ant viršaus uždėkite smulkintą svogūną.
8. Pabarstykite kalendros lapelius.
9. Apšlakstykite Sriracha arba karštu padažu.
10. Pabarstykite Nylon Sev (keptų avinžirnių makaronų).
🍽️ Serviravimas ir laikymas
Corn Chaat geriausia valgyti šviežią. Patiekite iš karto po virimo. Jei nenaudosite priedų (žaliavinio svogūno, tamarindo datulių čatnio ir sev), iškeptą chaat galite laikyti sandariame inde ir laikyti šaldytuve iki dviejų dienų. Apsirenkite ir patiekdami pridėkite priedų.
Štai keletas papildomų pasiūlymų
- Susmulkintas sūris
- Kiniški kepti makaronai
- Skrudinti žemės riešutai
- Smulkinti bulvių traškučiai
- Žalioji kalendra Chutney
Patiekite „Corn Chaat“ kaip dalį didesnės Indijos gatvės stiliaus šventės pagal šiuos receptus
👩🏻🍳 Receptų DUK
Kukurūzai skamba kaip „kawn“. Chat arba Chaat yra indų (hindi) žodis, kuris skamba kaip „cha-aa-t“, ilgai pabrėžiant „aa“ (panašiai į „a“ garsą „chai“), po kurio seka trumpas „t“.
Tradicinis metodas apima kukurūzų virimą. Šį būdą naudoja ir gatvės prekeiviai, ir namų virėjai. Tačiau verdant iš kukurūzų atsiranda gerų maistinių medžiagų. Taigi, nors pagal šį receptą galite virti kukurūzus, jums to nereikia. Greitai kepant keptuvėje gaunamas toks pats rezultatas, neprarandant maistinių medžiagų.
💛 Daugiau kukurūzų receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Nuimkite nuo kukurūzų burbuolių luobelę ir nupjaukite galą peiliu. Padėkite saldžiuosius kukurūzus vertikaliai ant pjaustymo lentos, kuri remiasi į nupjautą galą. Aštriu peiliu atsargiai supjaustykite ir išimkite kukurūzų branduolius. Turėtumėte gauti maždaug 2 puodelius (300 g) kukurūzų branduolių iš abiejų kukurūzų burbuolių.
Įkaitinkite aliejų nedidelėje wok keptuvėje.
Pasilikite šaukštą svogūno ir atidėkite vėliau. Į karštą wok keptuvę sudėkite likusį svogūną ir pakepinkite 15 sekundžių, kol apskrus.
Sudėkite pomidorą, kukurūzų branduolius ir žaliąją čili. Gerai ismaisyti. Troškinkite dar 15 sekundžių.
Į wok keptuvę suberkite čili miltelius, chaat masala, garam masala, kmynus ir druską. Išmaišykite ir gerai išmaišykite. Kepkite ant stiprios ugnies, nuolat maišydami maždaug 2 minutes, kol kukurūzų branduoliai iškeps.
Nuimkite nuo ugnies. Įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
Šaukštu sudėkite kukurūzų chaat ant apvado aptrauktos lėkštės. Pabarstykite tamarindu ir datulių čatniu bei Sriracha. Pabarstykite kalendros lapeliais, rezervuotais smulkintu svogūnu ir sev. Patiekite iš karto, kol dar šilta.
-
- Kukurūzai – Naudokite šviežią kukurūzų burbuolę. Jei nerandate, naudokite konservuotus ir nusausintus kukurūzų branduolius ir būtinai nusausinkite juos bent 10 minučių, kad būtų kuo mažiau skysčio. Jei keičiate šaldytais kukurūzų grūdeliais, juos greitai atitirpinkite 1–2 minutes pamirkę karštame vandenyje ir nusausinę.
-
- Čilė – Aš naudoju ilgą žalią kajeno čili. Tai kaip Serrano čili ir yra švelnaus karščio. Aš palieku sėklas, bet jei norite mažiau aštraus, išimkite čili sėklas ir prieš naudodami nuplaukite.
-
- Pomidorai ir svogūnai – Tai yra pagrindinės salotų daržovės daugeliui chaat patiekalų. Puikiai tiks raudonas arba baltas svogūnas. Geriausiai tinka švieži pomidorai. Nenaudokite konservuotų pomidorų.
-
- Kalendra – Arba kalendra, kaip žinoma daugelyje pasaulio šalių, yra mėgstamiausia žolė. Pakeitus petražolėmis ar kitomis žolelėmis, skonis nėra toks pat.
-
- Aitriosios paprikos milteliai – Kašmyro raudonųjų aitriųjų paprikų milteliai turi nuostabų aromatą ir šilumą. Jei jums atrodo, kad jis per aštrus arba negali jo gauti, kajeno čili milteliai, saldžioji paprika arba Gochugaru yra geri pakaitalai.
-
- Amchur – Amchur arba amchooras yra džiovintų mangų milteliai. Jis turi pikantišką, aštrų, saldžiarūgštį skonį ir yra daugelio chaat patiekalų prekės ženklas. Jį galima pakeisti chaat masala, kurią galima lengvai įsigyti specializuotose Indijos parduotuvėse arba pas prieskonių prekeivius.
-
- Garam masala ir malti kmynai – Abu yra lengvai prieinami daugumoje prekybos centrų ar Indijos parduotuvių prieskonių skyrių.
-
- Nailonas Sev arba Sev – Tai gerai kepti avinžirnių makaronai, naudojami kaip chaat patiekalų užpilas. Jie yra traškūs ir pikantiško, sūraus skonio. Jų galima įsigyti Indijos maisto prekių parduotuvėse. Jei jų nerandate, naudokite kiniškus keptus makaronus.
- Tamarind Date Chutney – Tai saldžiarūgštis aštrus čatnis, naudojamas chaat patiekalams pagardinti. Tai galite įsigyti Indijos bakalėjos parduotuvėje.
- Tamarindo datos chutney receptas – Atneškite 1 puodelį datulių be kauliukų, 1,5 puodelio vandens, 1/4 puodelio kokosų cukraus, 1 šaukštą tamarindo pastos, 1 arbatinį šaukštelį čili miltelių, 1 arbatinį šaukštelį maltų kmynų, 1 arbatinį šaukštelį imbiero miltelių, 1 arbatinį šaukštelį pankolio miltelių ir ½ arbatinio šaukštelio amchur arba chat masala. švelnus virimas. Virkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Įpilkite 1/2 puodelio vandens ir sumaišykite iki vientisos konsistencijos.
Kalorijos: 243kcal | Angliavandeniai: 36g | Baltymas: 6g | Riebalai: 10g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 2g | Mononesotieji riebalai: 3g | Trans-riebalų: 0,02g | Natris: 821mg | Kalis: 569mg | Pluoštas: 6g | Cukrus: 15g | Vitaminas A: 988TV | Vitamino C: 24mg | Kalcis: 49mg | Geležis: 2mg
Source link