Pamatykite, kaip „Stonehouse Cellars“ kaskart atskleidė laimėjimų paslaptį.
Vyndariai padarė daug dalykų, siekdami sukurti geriausią įmanomą vyną. „Stonehouse Cellars“ šis užsiėmimas tapo mokslu, nes vyndarystės komanda naudoja kruopščius metodus, kad išbandytų ir pagamintų geriausią įsivaizduojamą vyną. Savininko Grego Stratmanno vadovaujami „Stonehouse Cellars“ yra nuostabi vieta, kur galima mėgautis ramiais vaizdais, mėgaujantis geriausiu vynu Lake County, Kalifornijoje.
Nuo medicinos laboratorijos iki vynuogyno eksperimento
Kai Gregas Stratmannas pradėjo gaminti vyną, jis turėjo tik aistrą ir draugą vyndarį. Pirmosiomis dienomis jie pirko visas vynuoges, kurias galėjo sau leisti, daugiausia pigių produktų iš Napos.
Tačiau jis netrukus atrado, kad maža kaina dažnai reiškia žemą kokybę. Taip buvo tol, kol jis visiškai kontroliavo vynuogių auginimą; kitu atveju jis būtų kažkieno kito vizijos malonėje. Dabar, jei ką nors reikia žinoti apie Stratmanną, tai yra tai, kad jis nėra tas, kuris perduos kontrolę, kai žinos geresnį būdą.
Galbūt taip yra todėl, kad jis nebuvo kilęs iš vyndarystės, kuris suteikė Stratmannui pranašumą „Stonehouse Cellars“ pradžioje. Vietoj to, jo patirtis buvo medicina – kaip anesteziologas ir neurologas UCSF. Tikriausiai ne pirma vieta, iš kurios tikitės puikaus Kalifornijos vyndario!
Tačiau, kaip paaiškėjo, Stratmannas rado daug netikėtų paralelių tarp medicinos ir vyndarystės.
Mokydamasis daugiau apie vyno gamybą, Stratmannas į tai žiūrėjo taip pat, kaip ir jo laboratorija UCSF. Kaip ir mokslinį metodą, vyndarystę jis vertino kaip eksperimentų seriją. Vyndarys gali užduoti vieną klausimą ir atlikti vieną eksperimentą, kad jį patikrintų.
Pavyzdžiui, svarstydamas, kokias mieles naudoti, Stratmannas išbandė 32 skirtingas padermes ir kruopščiai išlaikė visus kitus kintamuosius pastovius. Po eksperimento jis galėjo galutinai padaryti išvadą, kurios mielės buvo geriausios, ir užtikrintai žygiuoti pirmyn.
Kiekvienas derlius suteikia Stratmannui galimybę atlikti naują eksperimentą. Ir kiekvienais metais jis pateikia naujus atsakymus, kaip gaminti geriausią įmanomą vyną. Jo mokslinis vyno metodas gali paaiškinti, kaip „Stonehouse Cellars“ įveikė sunkų iššūkį – metai iš metų gaminti nuolat aukštos kokybės išskirtinius vynus.
Visi metodai, be beprotybės: Stonehouse Cellars būdas
Norėdami visiškai suprasti Stonehouse Cellars vyno gamybos procesą, pirmiausia turite sužinoti apie skausmą. Nesijaudink, tai nepakenks.
Būdamas UCSF gydytojas, Stratmannas naudojo pramonės standartą pacientų skausmui matuoti. Kadangi skausmą gali būti sunku apibūdinti, gydytojai naudoja vizualinę skalę. Jie nubrėžia horizontalią liniją ant popieriaus lapo ir paprašo paciento pažymėti, kur skauda, kai kairėje pusėje yra nulis, o dešinėje – 100. Iš ten gydytojai gali įvertinti skausmą ir kaip geriausiai jį pašalinti. .
Stratmannas pastebėjo, kad vyno gamyba turėjo panašų iššūkį: nebuvo standartinio būdo apibūdinti vyno patirtį. Taigi, jis išvertė skausmo valdymo sistemą į būdą išmatuoti savo vyną.
Kaip tai veikia? Stratmann prašo vyno gėrėjų pažymėti, kur yra jų vyno patirtis. Kairė linijos pusė yra pati blogiausia patirtis, o dešinė – geriausia. Dėl kiekvieno gaminamo vyno Stratmannas užduoda tą patį klausimą savo komandai, draugams ir akliesiems ragaujantiems svečiams.
Tiesą sakant, aklas degustacija yra pagrindinė „Stonehouse Cellars“ vyno gamybos proceso dalis. Kiekvienais metais, tikrindamas naujas hipotezes, Stratmannas 20-30 žmonių paragauja jo vyno aklai. Jis renka vertingą informaciją apie tai, kokiais vyno gamybos būdais gaunamas geriausias įmanomas vynas. Tai procesas, kuris buvo sėkmingas vienas po kito.
Jis išbandė daugybę kintamųjų, įskaitant senėjimą amerikietiško ąžuolo ir prancūziško ąžuolo atžvilgiu. Šiandien nauji lankytojai kviečiami atsinešti savo mėgstamo vyno, kad pamatytų, kaip jis susilieja su „Stonehouse Cellars“ vynu. Stratmannas sako, kad svečiai Stonehouse vynus paprastai vertina aukščiau nei bet ką kitą.
Istorinis Kabernetas per amžius
Nors „Stonehouse Cellars“ gamina įvairius vynus, tikroji specialybė yra „Cabernet Sauvignon“. Ir ne tik bet koks Cab Sauv.
Vyno entuziastai prisimins garsiąją 1976 m. Paryžiaus degustaciją, kai Kalifornijos vynas akloje degustacijoje buvo geriausias prancūziškas vynas. Na, to laimėjusio vyno vynmedžiai buvo pasodinti visoje Kalifornijoje. Daugelis jų dingo, o tik keli išliko. Ir ar galite atspėti, kur jie pasodinti?
„Stonehouse Cellars“ didžiuojasi, kad čia yra vienas iš nedaugelio likusių originalių vynmedžių iš to visame pasaulyje žinomo vynuogyno. Šiandien vyno darykla vis dar gamina vynus iš tų vynmedžių, taip pat kitus puikius Cabernet klonus.
Vyndarių komandai išbandant naujas hipotezes, jų stilius vystosi. Paprastai jie nusprendžia dėl stiliaus ir laikosi standartinio jo kūrimo proceso. Dėl kruopščių įrašų Stratmannas ir jo komanda gali atkurti išpilstytus iš praeities, jei turi tiekimo ir galimybių.
Neseniai vyno darykla atsitraukė nuo smarkiai išgaunamų Cabernet Sauvignons, randamų visoje Kalifornijoje. Vietoj to jie renkasi lengvesnius butelius, kuriais mėgaujasi ir lankytojai, ir komanda.
Tačiau jie visada ieško naujų būdų. Šiais metais Stratmannas ir jo komanda nori pagaminti daugiau tanininių, sendintų vynų. Jiems malonu pamatyti, kaip jie pasieks akląsias degustacijas.
Ką reikia žinoti norint mėgautis Stonehouse rūsiais
„Stonehouse Cellars“ išsiskiria savo vynų kokybe ir patirtimi. Jie kviečia lankytojus atsinešti mėgstamą butelį ir išbandyti jį su Stonehouse serija. Ar norite atrasti naują mėgstamiausią?
Kaip išbandyti Stonehouse Cellars degustacijų kambarį
Stonehouse Cellars yra tikras pabėgimas nuo kasdienybės. Degustacijų kambarys yra atokiau nuo paminėtų kelių, todėl čia rasite ramybę ir tylą. Ką tu nebus rasti yra kitų regionų, tokių kaip Napos slėnis ar Sonoma, šurmulys. Vietoj to, būkite tol, kol norite, mėgaudamiesi ramiais vaizdais ir puikiais vynais.
Žinoma, jei atvyksite per garsiąsias akląsias degustacijas, rasite kitokią aplinką. Šiomis progomis „Stratmann“ kviečia apie 20 žmonių aklai degustacijai, po kurios vyksta jaudinanti diskusija apie užpiltus. Jei ieškote tikrai unikalaus degustacijos, prisijunkite prie vienos iš šių patirčių. Sužinosite daugiau apie savo skonį ir pažvelgsite į vyno gamybos procesą.
Jei norite viešėti ilgiau, taip pat yra „Bed & Barrel“ istorinėje autobusų stotelėje. Čia svečiai gali apsistoti toje pačioje vyninėje, kurioje gaminamas vynas. Tai iš tikrųjų reta patirtis, kurios nerasite Napos slėnyje ar Paso Robles. Šią atpalaiduojančią patirtį sudaro privataus virėjo paruošti gurmaniški valgiai, derinami su Stonehouse Cellars vynais. Peržiūrėkite virtualų turą čia.
Kokių rūšių vynu galiu mėgautis Stonehouse rūsiuose?
„Cabernet Sauvignon“ karaliauja „Stonehouse Cellars“. Taip pat rasite ir kitų veislių, kurias ištobulino vyndarystės komanda.
Suplanuokite savo Lake County apsilankymą Stonehouse rūsiuose
Kadangi „Stonehouse Cellars“ ežero grafystėje yra atokiau nuo kelių, tai puiki vieta praleisti kelias valandas ar popietę smagiai praleisti laiką. Žinoma, tai yra tik mylia nuo greitkelio, todėl vis tiek galėsite patirti vietos sceną, kai ragausite vyną Lake County.
Svečiai gali rinktis iš degustacinio raudonųjų vynų, mišrių veislių, išskirtinių Cabernet Sauvignon butelių arba vertikalaus aukščiausio vyno skrydžio. Taip pat galite rezervuoti vietą iškylai vynuogyne.
Tikriems vyno mėgėjams – pati geriausia patirtis. Užsisakykite specialią akląją degustaciją, kad susidurtumėte su savo mėgstamu vynu su „Stonehouse Cellars“ skrydžiu ir pamatytumėte, kuris bus geriausias.
Pradėkite planuoti savo vizitą į Stonehouse Cellars gražioje Lake County.