Istoriniame komerciniame rajone AtėnaiATENO Cook & Deli švenčia geriausius graikiškus produktus. Įkurtas XIX a. pastate Aiolou gatvėje, šimtmečius centrinėje Atėnų arterijoje. šis visą dieną veikiantis restoranas-cum-deli įkūnija prekybos ir socialinio gyvenimo atgimimą rajone. ATENO, skirta graikų virtuvei, demonstruoja aukščiausios kokybės produktus, gautus iš visos Graikijos po daugelio metų maisto žvalgymo.
Meniu sudarytas iš šių produktų, kuriuos taip pat galima įsigyti delikatesų parduotuvėje. Nesvarbu, ar ieškote unikalios salumerijos, geriausio medaus, ar trokštate tradicinio Santorini fava, šis delikatesas siūlo kruopščiai atrinktą produktų, garsėjančių savo skoniu ir maistine verte, pasirinkimą, kiekvienas pasakoja savo unikalią kilmės istoriją ir kruopščiai atrinktas būtent dėl šios priežasties.
ATENO, kurį simbolizuoja logotipas, kūrybiškai sujungiantis dorėniškas kolonas į šakių darinį, yra Spyros Liakos, vieno iš Cookoovaya šefų ir pripažinto restorano Travolta savininko, idėja. Būdami šiltai sutikti kaip seni draugai, rodomi prie lauko stalo – puiki vieta stebėti žmones ir pasinerti į gyvybingą Atėnų gatvės gyvenimą, laukiant laukiančio valgio.
Maistas
Pirmasis patiekalas yra šalta mėsos lėkštė, kuri labiau primena bokštą. Visa ATENO mėsa gaunama iš senovės Graikijos veislių, tokių kaip juodoji kiaulė, ir derinama su geriausiais graikiškais vynais iš jų rūsio.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Daugelyje graikų namų populiarus patiekalas yra lęšiai su feta ir pomidorais. ATENO ekologiški Beluga lęšiai su pomidorų pastos pesto ir fetos kroketais, pagardinti apelsinų vinigretu, puikiai tinka šiai klasikai. Ankštinės daržovės buvo Graikijos Viduržemio jūros dietos kertinis akmuo nuo seniausių laikų, o valgant tokius patiekalus lengva suprasti, kodėl.
„Showtopper“ yra ATENO romanas apie klasikines graikiškas salotas. Šis nepakeičiamas kiekvienų įprastų pietų ar vakarienės elementas Graikijoje turi nuostabų naują posūkį – įdarytas pomidoras su agurkų sultiniu, kretietiški miežių džiūvėsiai ir maloniu fetos kremu, kartu su fermentuota duona, skrudinta ant anglies.
Spustelėkite vaizdo įrašą, kad pamatytumėte magiją…
Siekdami patenkinti savo sūnų, mėgstantį pešaką, mums taip pat patiko pasidalyti unikalia musaka – krevečių įdaru baklažanu su svogūnais ir bešameliu, užpiltu parmezano traškučiais.
Vienbalsiai sutarėme, kad avinžirniai su Bacalhau žuvimi, patiekiami citrinos lapų, rozmarino ir citrinų kremo plutoje, buvo triumfas – darnus žemiškų, sūrių, citrusinių ir žolelių skonių derinys su skaniai kreminiu ir šiek tiek aštroku užbaigimu.
Autentiškas graikiškas ėrienos kepinys su švelnia ėriena, sezoniniais žalumynais ir salierų šaknų kremu buvo sotus ir vienodai apvalus patiekalas, papildytas subtiliu grietinėlės padažo saldumu.
Šiuo vakaro metu virėjas (apie jį plačiau vėliau) maloniai išėjo mūsų pasitikti ir pasakėme, kaip labai mėgausimės maistu. Buvome įtikinti išbandyti porą desertų tarp mūsų. Aš paprastai nemėgstu pudingų, bet ekmek tsoureki – populiarus graikiškas desertas, papildytas Madagaskaro vanilės kremu ir juodosiomis vyšniomis, patiektas su kaimaki ledais, buvo puikus saldaus, kreminio ir šiek tiek prieskonių skonių mišinys.
Panašiai dekadentiškai atrodė ir sviestmedžio „halvas“ su cinamoniniais ledais, užpiltais tahini chalvos kremo puta.
Šefas
Šefas Nikosas Karathanosas užaugo Atėnuose ir tobulino savo amatą Le Monde institute. Pirmąją „Michelin“ žvaigždę jis laimėjo būdamas vos 27 metų, todėl yra jauniausias graikas, kada nors pasiekęs šią garbę. Jis dirbo daugelyje skirtingų restoranų kartu su geriausiais pasaulio šefais: Jérome Serres, Lefteris Lazarou, Apostolos Trastelis ir Nickos Skrempos. Pirmame ATENO aukšte galite pamatyti jo virtuvę ir labai greitai pajusti jo aistrą bei beribę energiją kulinariniam meniškumui.
Atmosfera
ATENO Cook & Deli energija yra apčiuopiama. Nuo šilto priėmimo iki kūrybinio patiekalų nuojautos, šurmuliuojančios gatvės ir klestinčių skanėstų prekystalių – kiekvienas aspektas išsiskiria užkrečiančiu gyvumu, todėl ši nauja besivystanti vieta tikrai išsiskiria. Atsipalaidavusios lauko sėdimos vietos kartu su judria pėsčiųjų gatve tęsiasi viduje, kur delikatesų prekystaliai, prikrauti daugybe šviežių, amatininkų gaminių, veikia kaip pagrindinis taškas. ATENO atspindi šiuolaikinių Atėnų esmę – dinamišką, įvairialypį ir kupiną gyvybės – tačiau suteikianti jaukią, laisvalaikio erdvę, kurioje maisto mėgėjai gali mėgautis kūrybinga virtuve stilingoje ir gyvybingoje aplinkoje. Retais atvejais, kai oras ne toks palankus, pirmame aukšte, šalia virtuvės, galima įrengti papildomas sėdimas patalpas.
Kaina
Galima įsigyti įvairių šaltų mėsos užkandžių, kurių kaina nuo 9 iki 13 eurų; sūrių kaina svyruoja nuo 6 iki 12 eurų, o sūriai – nuo 6 iki 8 eurų. Kai kas sotesnio – vegetariški patiekalai svyruoja nuo 11 iki 24 eurų, o mėsos patiekalai – nuo 12 iki 33 eurų, pastarasis – nugarinės kepsnys su triufelių koše ir grybų grietinėlės padažu, užpiltas brandintame Korinte marinuotais grybais. acto. Desertų kainos 9 € ir 10 €.
Žinoma, produkcijos taip pat galima įsigyti delikatesų parduotuvėje.
Galutinis verdiktas
„ATENO Cook & Deli“ yra ypatingas atradimas ir puikus „bistronomijos“ pavyzdys – atpalaiduojanti bistro atmosfera, susiliejusi su unikalios graikiškos virtuvės patiekalų gastronomija, puikiai subalansuojančią kasdienę atmosferą su kulinariniu meistriškumu.
Nesvarbu, ar ruošiatės vakarieniauti, svyruojate išgerti kavos, sumuštinį, pagamintą iš geriausio graikiško saliamio, ar perkate kokybiškus produktus pavalgyti namuose, ATENO gali patenkinti visus jūsų poreikius. Geriausių gaminių paieška visoje Graikijoje jau atlikta už jus ir atvežta į Aiolou gatvę. Belieka tik apsilankyti.
Atskleidimas: šį įrašą remia Ateno Cook & Deli.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript