Elmqvist šeima jau beveik 100 metų buvo švenčiama už atsidavimą šviežioms jūros gėrybėms ir tradiciniams švediškiems patiekalams. Liza buvo žvejo dukra ir pradėjo prekiauti savo produktais gatvės turguje prie krantinės, prieš persikeldama į Östermalmo salą, kuri buvo atnaujinta 2020 m. ir yra Östermalmstorg mieste, Stokholmo centre.
Praėjus keturioms kartoms, Lisa Elmqvist vardas dabar yra reikšmingas maisto salėje su daugybe maisto prekystalių, restoranu ir vyno baru.
Maistas
Pirmiausia reikia pažymėti, kad Lisa Elmqvist pasitiki Švedijos karaliumi, nes ji yra vienintelė žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė šalyje, turinti karališkąjį orderį. Kur geriau paragauti žuvies restorano sostinėje?
Tarp užkandžių išbandėme Skagen skrebutį – švedų klasiką, kurią sudaro krevetės, majonezas ir krapai, patiekiami ant skrebučio, papuošti upėtakio ikrai ir citrinos skiltele. Tai populiarus užkandis ir taip paruoštas iš kokybiškų ingredientų, nesunku suprasti, kodėl.
Jei ieškote įvairesnių skonių, virtuvėje siūlomi penki skanėstai yra skanus pasirinkimas. Į jį įeina Skageno skrebučiai ir kiti klasikiniai švediški skanėstai, pavyzdžiui, vytinta lašiša, marinuota silkė ir rūkyti unguriai.
Pagrindiniai patiekalai apima viską, pradedant žuvimi ir traškučiais, patiekiamais su žaliųjų žirnelių tyrele ir tartaro padažu…
…pagal mano pasirinkimą, tai buvo garuose virtas otas, patiekiamas su svieste keptomis voveraitėmis, pupelėmis ir kaliaropėmis, lašišos ikrai ir krapais pagardintu Sandefjord padažu. Žuvis buvo iškepta iki tobulumo – tokia subtili ir švelni – o padažas buvo prabangus ir malonus priedas.
Kita rekomendacija būtų mano žmonos svieste kepta lašišos filė su parmezano ir žolelių plutele, skrudintų moliūgų tyrele ir raudonojo vyno padažu, pagardintu imbieru.
Nors deserto praleidau, jei to nedariau, tikriausiai būčiau pasirinkęs vaikų pasirinktą šokoladinį pyragą su sūdytu karameliniu kremu ir lengvai plakta grietinėle, nors šiltos debesylos su vaniliniais ledais, lengvai plakta grietinėle ir migdolų drožlėmis. skambėjo gana viliojančiai.
Virėjas
Liza pasitraukė iš verslo 1968 m. ir gyveno dar 10 metų, tačiau jos patirtis, žinios ir receptai gyvuoja iki šių dienų dėl keturių kartų Elmqvists vadovavimo ir talentingų virėjų komandos, kuri tikrai domisi. tvarkant ir ruošiant žuvį ir vėžiagyvius. Atviro plano virtuvė leidžia pamatyti savo įgūdžius darbe.
Atmosfera
Įėjus į maisto salę, kvapai užvaldo jūsų pojūčius. Lisai Elmqvist skirtos restorano vietos yra įsiterpusios į pirkėjų ir valgytojų naudojamus pėsčiųjų takus, taip pat maisto prekystalius, kurie sukuria labai atsipalaidavusią atmosferą.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Kaina
Užkandžiai kainuoja nuo 145 SEK, maždaug 14 USD (už silltallrik – trijų rūšių silkės lėkštę, patiektą su tamsia rugine duona ir Västerbotten sūriu) iki 1290 SEK (už Lisa Elmqvist karališkuosius Sibiro ikrus).
Maitinimas paprastai yra apie 300–400 SEK (30–40 USD), bet akivaizdžiai priklauso nuo to, ką pasirinksite. Pavyzdžiui, tikitės mokėti daugiau už vėžiagyvių lėkštę.
Galutinis verdiktas
Lisa Elmqvist yra vardas, kuris tapo pirmos klasės žuvies ir jūros gėrybių sinonimu – ir dėl geros priežasties per pastarąjį šimtmetį pelnė puikią reputaciją ir kulinarinį palikimą. Jei mėgstate jūros gėrybes, primygtinai rekomenduojame apsilankyti restorane pietų ar vakarienės paragauti, kas yra – tiesiogine to žodžio prasme – karaliui tinkamų produktų.
Atskleidimas: mūsų vizitą rėmė Lisa Elmqvist, o mūsų kelionę palaikė „Visit Stockholm“.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript