Legenda byloja, kad Likabeto kalnas, aukščiausias taškas Atėnaiegzistuoja, nes deivę Atėnę išgąsdino bloga žinia, kurią jai vežė iš Palenės pusiasalio kalkakmenio kalną padėti statyti Akropolį.
Šios kalvos viršuje, miesto Kolonaki kaimynystėje, yra restoranas, iš kurio atsiveria nuostabūs regiono vaizdai – Orizontes Lycabettus.
Jis yra atviras pietums ir vakarienei, rekomenduojama iš anksto užsisakyti, ypač sezono metu. Vos 277 metrų aukščio, nėra taip toli vaikščioti, tačiau esant maždaug 36 °C/97 °F temperatūrai, nusprendėme pakilti funikulieriumi, o vėliau pietauti žemyn nuo kalno. Funikulieriumi pasieksite vos per akmenį nuo restorano. Taip pat yra baras, nedidelė aikštė ir apžvalgos aikštelė bei nuostabi baltai nubalinta graikų ortodoksų Šv. Jurgio koplyčia.
Maistas
Viduržemio jūros regiono įkvėptas „Orizontes Lycabettusis“ meniu yra platus ir siūlo aukščiausios kokybės produktus ir skonius iš visos Graikijos. Mūsų užkandžiai buvo puikiai iškeptos ant grotelių keptos krevetės, kurios buvo su drugeliais ir patiekiamos su mišriomis sezoninėmis salotomis ir žolelėmis, apšlakstytas trupučiu pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Kepti grybai su ožkos sūrio grietinėlės padažu ir bulvių traškučiais buvo išskirtinai skanūs, su įdomiu tekstūrų ir skonių kontrastu.
Nors pati neragavau, patiko ir sezoninių žalumynų salotos su pomidoru, apelsinu ir svogūnais, lengvai perrištos baltu kreminiu sūriu.
Tarp mūsų pagrindinių patiekalų išskirtinis buvo omaras su lingvinu, virtas naminiame biskve, užplikytas šviežiais pomidorais ir bazilikais, ir kvapus.
Labai viliojančiai atrodė ir ėrienos lentyna su lengvu pistacijų iš Aegina sluoksniu, patiekta su avienos jusu, kepta kriauše ir bulvėmis.
Vienas iš mūsų pasirinko salotas, o ne pagrindines – tradicinės restorano graikiškos salotos patiekiamos su feta iš Arkadijos (žinomos turtingu žemės ūkio paveldu ir tradiciniais aukštos kokybės sūrių gamybos būdais), kaparėliais ir džiūvėsėliais.
Šefas
Pirėjuje gimęs šefas ir kulinarijos instruktorius Michaelas Zacharisas yra dirbęs daugelyje Graikijos restoranų, įskaitant prabangių viešbučių, tokių kaip Radisson Blu Park Hotel, Atėnai, virtuvėse; „Four Seasons Astir Palace Hotel Athens“ ir „White Rocks Hotel Kefalonia“. Pastaruoju metu jis buvo vyriausiasis virėjas Mezze Athens (kuri taip pat priklauso Kastelorizo restoranų grupei, kuriai priklauso Orizontes Lycabettus). Įkvėptas graikų kulinarinių tradicijų, jis taip pat mėgsta meistriškai derinti tarptautinę virtuvę iš tokių šalių kaip Ispanija ir Peru.
Atmosfera
Jei oras leis, norėsite papietauti lauko terasoje ir mėgautis nuostabiais Orizontes Lycabettus vaizdais, nors viduje yra daug užvalkalų, jei oras nėra palankus. Nuostabūs panoraminiai miesto, Akropolio ir Egėjo jūros vaizdai už jos ribų yra savaime malonus pojūčiams. Ši elegantiška aplinka yra suderinta su traškia balta patalyne ir skleidžia gaivią bei ramią atmosferą toliau nuo miesto centro šurmulio. Tai puiki vieta romantiškai vakarienei ar ypatingai progai.
Kaina
Užkandžiai ir salotos kainuoja apie 15–25 €. Tinklas svyruoja nuo 27 € iki 51 €. Desertų kaina 9,50 €.
Galutinis verdiktas
Vien vaizdai yra pakankama priežastis pietauti „Orizontes Lycabettus“. Negalima praleisti kvapą gniaužiančios Atėnų panoramos, besidriekiančios po apačia, tiek dienos šviesoje, tiek po miesto šviesomis naktį. Be nuostabių reginių, čia taip pat galima mėgautis kulinarine patirtimi, kurią sudaro Viduržemio jūros regiono įkvėptas meniu, kuriame pristatomas graikų virtuvės turtingumas. Jei planuojate apsilankyti patys, nuoširdžiai rekomenduoju paragauti omarų su lingvine – patiekalu, kuris puikiai atspindi šefo kulinarinės kompetencijos esmę.
Atskleidimas: šį įrašą remia Orizontas Lycabettus.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript