Naujoji Zelandija garsėja savo nuostabiu kraštovaizdžiu, kultūriniais gobelenais ir eklektiška kulinarine scena. Naujosios Zelandijos gyventojai yra nepaprastai daugiakultūriai, o Naujosios Zelandijos vyriausybės etninių bendruomenių biuro duomenimis, ketvirtadalis dabartinių Naujosios Zelandijos gyventojų gimė užsienyje, o tai reiškia, kad Naujosios Zelandijos maisto scena yra skonių, virtuvių ir skonių katilas. Naujosios Zelandijos kultūriniai gobelenai daro didelę įtaką tai, kaip Naujosios Zelandijos gyventojai valgo kasdieniame gyvenime, todėl keliaujantiems į Naująją Zelandiją jie gali patirti jaudinančių kulinarinių nuotykių – dažnai stebina keliautojus savo įvairove.
Aptarkime Naujosios Zelandijos kulinarijos sceną per turistinį objektyvą, tirdami maisto populiarumą pagal regioną ir atskleisdami nepamirštamas maisto tendencijas Naujojoje Zelandijoje. Naujojoje Zelandijoje yra daugybė skirtingų klimato ir reljefų, todėl kiekviename regione galite mėgautis ypatingai unikalia kulinarine patirtimi. Kiekvienas NZ regionas turi savo kulinarines tradicijas ir papročius, kuriuos lemia vietiniai produktai ir vandens keliai.
Northland & Auckland – Šiaurės sala, Naujoji Zelandija
Northland paprastai yra šiltesnio klimato, čia auga subtropiniai vaisiai ir gausu jūros gėrybių, nes Northland yra itin pakrantė. Vietinę virtuvę sudaro maistas, kurio pagrindą sudaro produktai, dažnai vadovaujamasi šviežiomis jūros gėrybėmis ir kartu su vietiniais šviežiais ingredientais. Oklandas yra visame pasaulyje žinomas miestas, kuriame klesti kulinarinė scena, persunkta kultūra. Kai kurie ikoniniai ir būsimi restoranai Oklande:
Gochu
Laimėjęs restoranas „Iconic Eats of 2024“ žada pristatyti skonių kupiną korėjietišką virtuvę, žadančią autentišką patirtį. „Gochu“ įkvėptas vietinių ingredientų, tačiau išlieka ištikimas Korėjos virtuvei.
Bossi
„Bossi“, įtrauktas į 100 populiariausių patiekalų Oklando maisto scenoje, žada autentiškus itališkus puikius pietus ir stengiasi „nuvežti valgytojus į Italijos širdį“.
Waikato ir Plenty įlanka, Šiaurės sala, Naujoji Zelandija
Waikato Naujojoje Zelandijoje žinomas dėl savo pienininkystės ir sodininkystės. Šiame regione gaminami vieni geriausių Naujosios Zelandijos pieno produktų ir dėl šios priežasties jis yra žinomas dėl virtuvės įkvėptų pieno produktų ir mėsos – čia siūlomas valgymas nuo lėkštės iki lėkštės, žadantis šviežių regioninių produktų ir sočių patiekalų. Plenty įlanka yra žinoma dėl gausybės vaismedžių sodų, garsėjančių kivių ir geriausių citrusinių vaisių bei avokadų NZ. Dėl šios priežasties keliaudami po šį regioną keliautojai turi apsilankyti vietiniame ūkininkų turguje ir paragauti vietoje užaugintų produktų.
Zealong arbatos kambarys
Zealong buvo apdovanotas daugybe aukso standarto apdovanojimų Pasauliniame arbatos čempionate, todėl jo arbatos kambarys Waikato mieste yra vieta arbatos mėgėjams!
„Ikarus Roastery“.
Plenty įlankoje „Ikarus Roastery“ gamina autentišką Naujosios Zelandijos ekologišką kavą ir yra švenčiama vietoje už aukščiausios kokybės kavą Naujojoje Zelandijoje, o mes, kiviai, žinome savo kavą!
Velingtonas, Šiaurės sala, Naujoji Zelandija
Velingtonas, Zew Zealabds sostinė, garsėja savo kava, craftiniu alumi ir populiarėjančia maisto scena. Velingtone yra keletas geriausių ir garsiausių Naujosios Zelandijos restoranų ir alaus daryklų, tokių kaip:
Loganas Brownas
„Logan Brown“ yra labiausiai vertinamas Velingtono restoranas, skirtas tobulėti atsižvelgiant į pramonės tendencijas, tačiau nepajudinamai atsidavęs vietiniams produktams ir tiekėjams.
Parrotdog alaus darykla
Ši alaus darykla garsėja savo noru pasidalyti su savo svečiais meile „paprastesniems laikams“, primenančia istorines smukles ir vietines aludes. Ši alaus darykla žada jaukią ir tradicinę kivių barų patirtį su daugybe kruopščiai pagamintų alaus gaminių, švenčiamų tarp vietos bendruomenei ir už jos ribų.
Marlborough, Pietų sala, Naujoji Zelandija
Malborough yra regionas, garsėjantis savo vynu, ypač Sauvignon Blanc; tačiau pakalbėkime apie mažiau žinomą šiame regione pagamintą lobį – džiną! Nors šiame regione gausu vynuogynų ir vyno daryklų, 2023 metais Malboro sukurtas Roots Malborough Dry Gin 2023 metų Pasaulio džino apdovanojimų ceremonijoje Londone buvo apdovanotas geriausiu pasaulyje sausu džinu.
Gin Shack & Tasting Bar
„Gin Shack“, kuriame yra Roots apdovanojimus pelnęs sausas džinas, siūlo svečiams išskirtinę džino ragavimo patirtį, bendradarbiaujant su Franks Oyster Bar ir Eatery, tiekiant tobulą maisto derinį, papildantį visame pasaulyje žinomą džiną.
Kenterberis, Pietų sala, Naujoji Zelandija
Žinoma, kad Kenterberis yra didelių ir atvirų lygumų ir dirbamos žemės namai, švenčiami dėl ėrienos ir jautienos. Regione vyrauja vėsesnis klimatas, todėl tai puiki vieta auginti šviežias daržoves, be to, šis regionas yra švenčiamas už tikrai autentiškus valgius nuo ūkio iki stalo. Turi pamatyti:
Karalių triufelių ūkis
Šis triufelių ūkis siūlo svečiams išskirtinį žvilgsnį į triufelių augintojo pasaulį, kuriame vyksta tikrai stebuklingi trumų renginiai. Patirkite geriausius Naujosios Zelandijos triufelius sezono metu ir prisijunkite prie derliaus nuėmimo, lydimi specialiai dresuotų triufelių medžioklės šunų. Mėgaukitės triufelių degustacija kartu su vietiniais ingredientais iš ūkio iki stalo ir bendradarbiaudami su apdovanojimais pelniusiais nemokamais vynais. Tobula patirtis gurmanui!
Otagas ir Sautlandas, Pietų sala, Naujoji Zelandija
Otagas ir Sautlandas, kur yra garsieji Kvinstaunas ir Vanaka, siūlo įvairią ir turtingą kulinarinę sceną visiems, kurie apsilanko. Sautlandas garsėja Bluff austrėmis, o centrinis Otago – vynuogynais ir vynu. Jau nekalbant apie tai, kad Edmondas de Rothschildas pripažino Otago centrą esant geresne dirva vynui gaminti, paminėdamas, kad jis prilygsta bordo regionui Prancūzijoje, ir įsigijo dvarą Banokburne, Otago centre, kad galėtų gaminti Pinot Noir.
Valli
Grantas Tayloras, daugiausiai apdovanojimų pelnęs Naujosios Zelandijos vyndarys istorijoje, Valli centro Otago savininkas ir įkūrėjas, po ilgų metų darbo Napos slėnyje, Prancūzijoje ir Australija. Valli žada pasaulinio lygio vyno degustaciją, kurios negalima praleisti.
„Wynyard Estate“ šafrano turas
Šafranas žinomas kaip vienas brangiausių prieskonių pasaulyje; kaip dažnai tenka pamatyti jo kilmę? Tevioto slėnyje, Otago centre, Wynyard Estate augina, gamina ir parduoda šafraną, o visiems smalsiems organizuojamos nemokamos ekskursijos. Ši kelionė žada pažvelgti į šafrano pasaulį ir paragauti namuose paruoštų užkandžių su šafranu!
Ir kelionė baigiasi…
Naujosios Zelandijos meilė maistui akivaizdi, nesvarbu, kurioje šalies vietoje esate. Akivaizdu, kad Naujosios Zelandijos virtuvė įkvėpta jos daugiakultūrės bendruomenės. Tačiau kiekvienas regionas turi savo maisto kultūrą, kurią dažnai lemia klimatas, reljefas ir produkcija. Čia, Naujojoje Zelandijoje, yra tiek daug paragauti; tai gurmanų stebuklų šalis!
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript