Skaitydami vis daugiau pranešimų spaudai apie tai, kaip oro linijos siūlo įdomų ir maistingą veganišką maistą savo aukščiausios kokybės kajutėse, manytumėte, kad dabar tinkamas laikas pasukti į kairę įlipant kaip veganui. Na, mes nusprendėme dokumentuoti savo patirtį skrydžiuose aukščiausios kokybės kajutėse su pasirinktomis oro linijomis. Žemiau rasite mūsų sąžiningą apžvalgą iš naujausių verslo klasės skrydžių su „Etihad Airways“ serijos, įskaitant tai, ką jie padarė teisingai, ir kur buvo galima tobulinti mūsų *VGML maitinimą.
*VGML yra universalus oro linijų bendrovės specialus veganiškų patiekalų kodas, todėl jame neturi būti jokių gyvūninės kilmės ingredientų.
Singapūras – Abu Dabis verslo klase
Pirmojo skrydžio iš Singapūro į Abu Dabį metu mums buvo patiektos salotos, sudarytos iš saldžiųjų bulvių, avinžirnių, skrudintų bulvių, pomidorų ir mišrių lapų. Salotoms nebuvo padažo, o tai reiškia, kad jos buvo sausos ir trūko skonio. Tai buvo su mažomis vaisių salotomis ir duona be sviesto, o tai buvo ginčytinas dalykas, nes duona buvo šalta, kieta ir tiesiog nevalgoma. Pageidaujant skrydžių aptarnavimo vadybininkė maloniai pasiūlė alternatyvias salotas iš pagrindinio meniu su saldžiųjų bulvių, burokėlių, graikinių riešutų ir mišrių lapelių. Šios salotos buvo su mini pitta duona ir citrininiu vinigretu ir buvo daug pranašesnės už mums įkeltą VGML variantą.
Pagrindinis patiekalas buvo daržovių patiekalas su riešutais, galbūt duka? Nė vienas iš keleivių salono įgulos narių tiksliai nežinojo, kas tai yra patiekalas, o tai dažnai būna valgant specialius patiekalus, nes neturint pavadinimo ir aprašymo, dažnai belieka spėlioti. Jis buvo gana skanus su baklažanais, žiediniais kopūstais, morkomis, šparagais ir vyšniniais pomidorais, bet, mūsų nuomone, tikrai reikėjo ryžių, quinoa ar kitų grūdų. Desertui, na, deserto nebuvo, todėl mums pasiūlė vaisių. Kodėl verta pasiūlyti veganišką variantą, bet neįtraukti deserto? Kiti keleiviai skrydžio metu galėjo rinktis desertus, taip pat mažus Haagen Dazs ledų puodus. Mums nė vienas patiekalas ar užkandžiai, kuriuos buvo galima įsigyti viso skrydžio metu, netiko veganams.
Etihad Business Lounge Zayed tarptautiniame oro uoste, Abu Dabyje
Buvo sunku, bet galiausiai padėjome poilsio salono vadovei. Nepaisant puikaus maisto asortimento nuostabiame naujajame hole su labai aiškiais ženklinimais, nebuvo nieko karšto, kas būtų pažymėta kaip veganiška. Daug salotų, grūdų, humuso ir padažų, bet mums labai patiko karštas maistas. Pasiūlę moliūgų sriubos, kurioje buvo pieno produktų, susiradome poilsio salono vedėją ir paprašėme jos pagalbos. Ji pasikalbėjo su virėja ir neilgai trukus mes mėgavomės trio kariu, patiektu su ryžiais. Viskas buvo labai skanu ir buvo būtent tai, ko norėjome, bet kodėl gi ne vieno ar dviejų šių karių savitarnos stale? Taip pat buvo maišeliai su bulvių traškučiais, riešutų pakeliai ir datulių batonėliai, kurie buvo pažymėti kaip veganiški, datulių batonėliai buvo skanūs, todėl kitą skrydį pasiėmėme porą.
Abu Dabis į Londono Heathrow verslo klase
Dėl laiko išmiegojome visą skrydį iš Abu Dabio į Londoną, tačiau paprašius buvome pažadinti pusryčiams. Mums buvo patiektas mišrus pupelių ir avokadų įvyniojimas su pomidorų salsa ir raketa. Šviežių apelsinų sultys, pipirmėčių arbata, vaisiai ir šilta bandelė su veganišku sviestu taip pat buvo mūsų pusryčių dalis. Labai džiaugėmės, kad ant šios kojos turėjome alternatyvų užtepėlę duonai, o apskritai mūsų pusryčiai buvo patenkinami, bet ne puikūs.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Etihad Business Lounge Heathrow oro uoste, Londone
„Etihad Business Lounge“ Hitrou oro uoste buvo mūsų veganiškų kelionių akcentas šioje neseniai vykusioje kelionėje. Avižų pieno latte, šviežiai spaustos apelsinų sultys, kokoso pieno chia pudingai su mišriomis uogomis ir „pilnūs angliški“ pusryčiai su veganiškomis dešrelėmis ir skrebučiais su veganišku sviestu. Taip pat buvo salotų, humuso, įdaryti vynmedžių lapų ir bjaurių medamų visiems, kurie mėgsta Artimųjų Rytų įkvėptus pusryčius. Dėl puikaus ženklinimo ir įvairių pasirinkimų tai buvo tobuli augaliniai pusryčiai. Labai įspūdinga.
Iš Londono Heathrow į Abu Dabį verslo klase
Taip arti, bet taip toli būtų geriausias būdas apibūdinti veganišką maistą, patiektą mūsų skrydžiui iš Londono Heathrow į Abu Dabį. Pietūs prasidėjo nuo maistingų lęšių ir skrudintų daržovių salotų, kitos salotos su balzamiko padažu ir bandele su veganišku sviestu. Kitas buvo vienas skaniausių patiekalų danguje, kokį tik esame valgę – tofu ir paprikos iešmeliai su švelniai pagardintu pomidorų padažu ir basmati ryžiais. Negalėjome kaltinti šio patiekalo ir nekantriai laukėme savo deserto, kuris, jei būtų geras, būtų baigęs įsimintinus pietus. Bet mums buvo pasiūlyta vaisių. Vaisiai nėra desertas, tai vaisiai. Nesupraskite klaidingai, mes mėgstame vaisius, bet tai gana prasta alternatyva šiltiems šokoladiniams fondantams ir pavlovams, kuriais mėgavosi kiti keleiviai. Laivo įgula sutiko, kad tai buvo mažiau nei įkvepianti, ir sumedžiojo gaivų citrusinių vaisių šerbetą iš pirmos klasės. Tai buvo geriau nei vaisiai, bet vis tiek nebuvo šiltas šokoladinis fondantas ar pavlova.
Etihad Business Lounge Zayed tarptautiniame oro uoste, Abu Dabyje
Vėlgi, nulis šiltų variantų pavyzdiniame Zayed tarptautinio oro uosto hole, ar tikrai būtų prasminga turėti bent vieną veganišką variantą? Iš siūlomo puikaus pasirinkimo sukūrėme savo mezzo lėkštę ir ji buvo labai gera. Jokio deserto pasirinkimo, todėl vėl mėgavomės keliais veganiškų datulių batonėliais, kurie suteikė mums malonų pasitenkinimą prieš kitą skrydį.
Abu Dabis į Singapūrą verslo klase
Laukdami, kol sužinojome, kas buvo įkelta kaip mūsų VGML parinktis iš Abu Dabio į Singapūrą, peržiūrėjome laive esantį verslo klasės meniu. Tai buvo jau ketvirtas mūsų skrydis su „Etihad“ per tiek dienų, o iki šiol laive esančiame meniu nebuvo nieko, kas būtų pažymėta kaip veganiška ar net galėtų būti veganiška. Taigi, mūsų nuostabai, užkandžių buvo veganiška laksa sriuba, kurią, žinoma, turėjome užsisakyti. Keista, kad, patyrus įvairią sėkmę tiek poilsio salonuose, tiek mūsų Vegan Food Quest laive, paskutiniame mūsų skrydžio pagrindiniame meniu buvo veganiškas pasirinkimas? Tikrai pasisekė, kad buvo galima įsigyti veganišką laksą, nes tris patiekalus, įkeltus mano veganiškam maistui, komanda apibūdino taip: „Pradžiam avinžirnių, pagrindiniams pomidorų makaronams ir vaisių desertui“. Kaip labai, labai apmaudu, neįkvepianti ir nepriimtina. Veganiška laksa buvo skani, bet trūko daržovių ar tofu, kad būtų pasiektas šis baltyminis gėrimas. Tai buvo skanus sultinys su vermišelių makaronais ir pupelių daigais, labai malonu valgyti. Puiki komanda mums taip pat sukūrė veganišką mezze lėkštę su riebiu ir burokėlių humusu. Tikrai nealkavome, bet būtume labai norėję deserto!
Bendrą patirtį apibūdintume kaip gerai apgalvotų, subalansuotų ir skanių patiekalų bei praleistų progų kontrastą dėl pamirštų daiktų, neaiškaus ženklinimo ir mąstymo, kad vaisiai tinka desertui. Maitinimas Etihade yra aukšto lygio, geras maistas buvo labai geras, o žiūrint į patiekalus, kuriais buvo patiekiami kiti keleiviai, pamatėme, kad kuriant valgiaraščius reikia daug minčių ir pastangų. Tačiau kaip keleiviai veganai jautėme, kad buvome paskubomis ir tikrai praleidome visą verslo klasės patirtį. Paskutinis žodis turi tekti poilsio salono personalui ir kiekvieno skrydžio įgulai, jie padarė viską, ką galėjo, kad pagerintų mūsų veganiško maitinimosi patirtį, ir nuoširdžiai atsiprašė dėl trūkstamų daiktų ir kartais neįkvepiančio pasirinkimo, kurį mes labai vertinome.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript