Šis skanus juodųjų pupelių padažas yra kreminis, dūminis ir pilnas skonio! Puikiai tinka kaip užkandžių ar užkandžių receptas, jį taip lengva išplakti ir puikiai dera su tortilijos traškučiais, daržovėmis ar pita duona. Tai tapo šeimos mėgstamiausiu!
Kodėl mums patinka šis receptas
Pasiruošę pakeisti savo panirimo žaidimą? Mes visada ieškome smagių vakarėlių, čia yra vienas, kurį abu lengva surinkti ir skanus: juodųjų pupelių panirimas! Mes, kaip kulinarinių knygų autoriai ir maisto tinklaraštininkai, sukūrę tūkstančius receptų, Alex ir aš negalime patikėti, kad tik atrandame šį skanų vakarėlio triuką!
Lengvas užkandžio receptas yra kaip meksikietiško humuso sukimas, grietinę keičiant į tahini, juodąsias pupeles į avinžirnius ir žaliąsias citrinas. Iš jo gaunamas blizgus kreminis padažas, kuris puikiai tinka tortilijų traškučiams, pita duonai ar daržovėms panardinti. Jis puikiai tinka vakarėliams ar net pietums ir susirenka vos per 5 minutes. Negalėjome nustoti panirti!
„Pagaminti panardinimą buvo labai paprasta, paruošta per kelias minutes! Vietoj grietinės naudojau alyvuogių aliejaus mainus. Jis gražiai susimaišė ir yra nuostabiai kreminis! Patieksiu jį su sūriu cotija arba fetos sūriu ant viršaus (su traškučiais ir daržovėmis) kaip vieną iš mūsų Padėkos dienos užkandžių! -Tanvee“
Juodųjų pupelių padažo ingredientų natos
Jums reikės didelio virtuvinio kombaino, kad suplaktumėte šį juodųjų pupelių padažą, kuris paruošiamas greitai ir paprastai! Štai keletas pastabų apie sudedamąsias dalis:
- Konservuotos juodosios pupelės: Mums patinka naudoti konservuotas pupeles, kad būtų patogiau, bet tai taip pat tinka su virtomis juodosiomis pupelėmis: viena 15 uncijų skardinė yra 1,5 puodelio virtų pupelių. Konservuotose pupelėse yra pridėta druskos, todėl gali tekti pridėti dar žiupsnelį ar du, jei naudojate namines pupeles.
- Česnakai: Šiame recepte naudokite tik šviežią česnaką: stiklainiuose supakuotas česnakas gali turėti rūgštų ar kartaus poskonio.
- Laimo sultys: Šviežios laimo sultys yra labai svarbios; buteliuose sultyse netelpa žvakė
- Grietinė: Grietinė suteikia panardinimui kreminės spalvos. Jei norite valgyti be pieno ir veganų, galite naudoti alyvuogių aliejų arba anakardžių grietinėlę.
- Kalendra: Tai neprivaloma, tačiau šviežia kalendra prideda žolelių niuansų, kuriuos mėgstame pridėti, jei turime po ranka.
- Prieskoniai: Šiame recepte reikia kmynų, rūkytos paprikos, česnako miltelių ir svogūnų miltelių, kurie suteikia pikantiško skonio.
Kaip jį patiekti
Juodųjų pupelių padažo receptas yra tiesiog sudedamųjų dalių sumaišymas virtuvės kombainu. Kai tai bus padaryta, šis padažo receptas bus puikus užkandis vakarėliui ar vakarienei. Taip pat galite patiekti kaip sveikų pietų idėją su daržovėmis arba užtepti ant pitos duonos, pabarstytos trupintu sūriu. Štai keletas geriausių mūsų aptarnavimo būdų:
- Tortilijos traškučiai arba gysločio traškučiai
- Pita duona arba pita traškučiai
- Daržovės pavyzdžiui, paprikos juostelės, morkos, agurkai ar ridikai
- Su kitais panardinimais ant daržovių padėklo
- Tepkite ant pitos duonos kaip atviras sumuštinis su daržovėmis ar sūriu
- Tacokaip su susmulkinta vištiena ir salsa
- Ant keptų bulviųkaip įdarytos saldžiosios bulvės
Likučių saugojimas
Šis juodųjų pupelių padažas puikiai išsilaiko šaldytuve; jis laikomas šaldytuve iki 4–5 dienų. (Kadangi jis daugiausia pagamintas iš pupelių, geriausia valgyti per šį laikotarpį.)
Daugiau panardinimų receptų
Čia mes visi apie panardinimų receptus! Štai dar keletas, kuriuos jums patiks išbandyti:
Dietos užrašai
Šis juodųjų pupelių padažo receptas yra vegetariškas ir be glitimo. Veganams, augaliniams ir be pieno produktų naudokite alyvuogių aliejų arba anakardžių grietinėlę.
Dažnai užduodami klausimai
Juodųjų pupelių padažas yra puikus paruošiamas užkandis! Galite paruošti iki 2 dienų ir laikyti šaldytuve. (Atminkite, kad šaldytuve jis išlieka 4–5 dienas.)
Taip! Tiesiog įpilkite karšto padažo pagal skonį (mes mėgstame Cholula).
Įmaišykite šiek tiek salsos arba salsa verde: Už aštrų smūgį.
Pagardinkite avokadu arba gvakamole: Dėl kremiškumo ir sveikų riebalų.
Pabarstykite cotija sūriu arba queso fresco: Dėl sūraus, sūrio skonio.
Spausdinti
Aprašymas
Šis skanus juodųjų pupelių padažas yra kreminis, dūminis ir kupinas skonio! Puikiai tinka kaip užkandis ar užkandis, jį taip lengva išplakti ir puikiai dera su traškučiais, daržovėmis ar pita duona. Tai tapo šeimos mėgstamiausiu!
- 1 maža česnako skiltelė, nulupta
- 2 (15 uncijų) skardinės juodųjų pupelių, nusausintos (bet ne išplautos)
- 2 šaukštai šviežių laimo sulčių
- ¼ puodelio grietinės (arba 3 šaukštai alyvuogių aliejus arba anakardžių kremas veganams)
- ½ arbatinio šaukštelio kmynų
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- ¼ arbatinio šaukštelio česnako milteliai
- ¼ arbatinio šaukštelio svogūnų milteliai
- 3/4 į 1 šaukštelio košerinės druskos
- 1 sauja kalendros, neprivaloma
- Į virtuvinio kombaino dubenį suberkite česnaką ir trinkite, kol susmulkins. Įpilkite juodųjų pupelių, laimo sulčių, grietinės, kmynų, rūkytos paprikos, česnako miltelių, svogūnų miltelių, košerinės druskos ir kalendros. Sutrinkite 15 sekundžių, tada nubraukite dubenėlio šonus.
- Paragaukite ir, jei reikia, įberkite dar košerinės druskos. Dar kartą sutrinkite iki kreminės masės, maždaug 15 sekundžių.
- Panardinimą perkelkite į serviravimo dubenį ir nedelsdami mėgaukitės arba laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų.
- Kategorija: Dip
- Metodas: Jokio virėjo
- Virtuvė: Vegetaras
- Dieta: Vegetaras