Į vakarienę įtraukite šį nuostabų faktorių, vos per 20 minučių paruošdami šį paprastą, restorano stiliaus karališkąją žuvelę Ceviche! Neįtikėtinai lengva pagaminti iš sashimi klasės karališkosios žuvies ir nuostabiai kreminio kokoso, aitriosios paprikos ir žaliosios citrinos tailandietiško Nahm Jim padažo. Neabejotinas minios malonumas!
Peršokti į:
🐟 Kas yra Ceviche?
Ceviche yra šaltas užkandis iš žalios žuvies arba vėžiagyvių, marinuotų ir „virti“ citrusiniame padaže. Citrusinių vaisių rūgštis per kelias minutes švelniai iškepa žalią žuvį iki aksominės, kreminės konsistencijos.
Ceviche, taip pat žinomas kaip cebiche, cerbiche, seviche arba sebiche, tradiciškai žinoma, kad kilęs iš Peru (pasaulyje žinomas Peru Ceviche!), bet taip pat populiarus daugelyje Pietų Amerikos šalių, tokių kaip Meksika, Kolumbija, Čilė, Ekvadoras, Gvatemala ir Kosta Rika.
Sashimi rūšies žuvis be kaulų supjaustoma plonais griežinėliais arba supjaustoma kubeliais ir maceruojama padaže iš žaliosios citrinos sulčių, čili ir česnako. Jis apibarstytas salotinėmis daržovėmis, tokiomis kaip svogūnai, pomidorai ir avokadas, ir daug šviežios kalendros (kalendros). Tradicinis ceviche buvo „virti“ citrusiniame padaže mažiausiai tris valandas. Šiuolaikinėse versijose naudojami plonesni sashimi rūšies žuvies gabalai, kuriuos saugu valgyti žalią, todėl marinavimo laikas labai trumpas – vos kelios minutės arba tiek, kiek reikia užpilui sumaišyti.
⏱️ Kodėl verta gaminti mano karališkąją žuvelę Ceviche?
- Nereikia virti! Tiesiog supjaustykite žuvį, sumaišykite padažą ir apšlakstykite.
- Supakuota su neįtikėtinais skoniais.
- Daug baltymų.
- Elegantiškas ir lengvai pramogaujantis patiekalas. Puikus paruošiamas užkandis.
- Puošniai atrodo padengtas.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Štai keletas ingredientų, kurių jums prireiks gaminant karališkąją žuvį Ceviche,
- Kingfish – Įsitikinkite, kad jūsų žuvis yra sashimi klasės, kurią saugu valgyti net žalią. Šio recepto marinavimo laikas yra labai trumpas, o naudojant sashimi rūšies žuvį užtikrinama, kad ją valgyti bus ne tik skanu, bet ir labai saugu. Kingfish gali būti pakeistas kitomis baltosiomis žuvimis, tokiomis kaip menkė, Trevally ar Snapper. Įsitikinkite, kad jie yra sashimi klasės, paklauskite savo žuvies pardavėjo ir jis jums padės.
- Čilė – Raudonasis kajeno čili (ilgas raudonasis čili) yra puikus vidutinio stiprumo aitriosios paprikos su nuostabiu švelniu karštumu. Jei galite atlaikyti daug daugiau karščio, tailandietiškas čili iš paukščio skrydžio yra puikus pakaitalas, tačiau būkite pašildyti, jie gali būti tikrai aštrūs.
- Česnakai – Šiam receptui naudokite šviežias česnako skilteles.
- Kalendra – Padažui reikės kalendros šaknies. Nėra tinkamo šio ingrediento pakaitalo.
- Makrut liepų lapai – Taip pat žinomi prieštaringesniu pavadinimu Kaffir Lime, tai yra Makrut liepų lapai ir plačiai naudojami tajų virtuvėje. Jie turi gražų laimo aromatą. Jei jų nerandate, pakeiskite laimo žievele.
- Laimo sultys – Galima pakeisti citrinos sultimis.
- Žuvies padažas – Jei nerandate arba nenaudojate žuvies padažo, kuris dažniausiai naudojamas sūrus ir rūgštus umami skoniui, pakeiskite jį šaukštu laimo sulčių ir šaukšteliu sojos padažo.
- Kokosų cukrus – Galite pakeisti tarkuotu palmių cukrumi. Šiame Kingfish Ceviche recepte jis turi būti tamsus/rudasis cukrus, kad būtų pasiektas karamelinis saldumas.
- Kokosų pienas – Šiam nuostabiai kreminiam padažui naudokite riebų kokosų pieną.
🔪 Kaip pasigaminti karališkąją žuvelę Ceviche?
- Pradėkite ruošdami Nahm Jim padažą. Į skiedinį suberkite raudonąją čili, česnaką ir kalendros šaknį.
- Sugrūskite grūstuvu, kol aromatinės medžiagos taps stambia pasta.
3. Supilkite kokosų cukrų, laimo sultis ir žuvies padažą. Švelniai sumaišykite su grūstuvu, spausdami kokosų cukrų, kol ištirps.
4. Paruoškite Makrut žaliosios citrinos lapus, nuimdami centrinį stiebą ir labai plonai supjaustydami lapus.
5. Į Nahm Jim padažą įpilkite Makrut laimo lapų ir gerai išmaišykite.
6. Smulkiai supjaustykite Sashimi rūšies karališkosios žuvies filė.
7. Karališkos žuvies griežinėlius išdėliokite ant apvado apipjaustytos lėkštės. Riekeles apšlakstykite kokosų pienu.
8. Ant griežinėlių užlašinkite šaukštus Nahm Jim padažo.
Papuoškite karališkąją žuvį Ceviche itin raudonomis aitriosios paprikos griežinėliais, Makrut laimo lapų juostelėmis, mikrožolėmis ir žaliosios citrinos skiltelėmis. Patiekite iš karto.
🍽️ Serviravimo pasiūlymai
Šis gražus karališkosios žuvies Ceviche yra šviežias, šaltas užkandis, tinkantis su stikline atšaldyto Reisling arba gardžios avokado Margaritos.
Patiekite šiuos nuostabius tailandietiškus patiekalus, kad užbaigtumėte savo šventę.
Tailandietiškos vištienos makaronų salotos
Tailandietiški žuvies pyragaičiai
Orkaitėje keptas tajų žalias vištienos karis
👩🏻🍳 Receptų DUK
Sashimi klasės karališkoji žuvis yra geriausias pasirinkimas šiam Ceviche receptui, įkvėptam tailandietiškų skonių. Švarus, šiek tiek saldus Kingfish minkštimas puikiai dera su saldžiu, rūgštu, aštriu ir sūriu padažu.
Kitos šio recepto geros žuvies rūšys yra baltos sashimi rūšies žuvys, tokios kaip menkė, Trevally ir Snapper.
Sashimi klasės žuvies filė be kaulų atšaldymas šaldiklyje vos 20 minučių prieš ruošimą yra puikus būdas užtikrinti tvarkingas ir plonas riekeles, kurias lengva supjaustyti aštriu peiliu. Jis taip pat atšaldo žuvį, dar labiau pagerindamas ceviche skonį ir tekstūrą.
❤️ Daugiau šaltų jūros gėrybių užkandžių receptų
Receptas
Norite daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Nahm Jim padažui
Norėdami paruošti Nahm Jim užpilą, česnaką, kalendros šaknis ir čili įdėkite į grūstuvą ir sutrinkite grūstuve iki stambios pastos konsistencijos. Supilkite žuvies padažą, laimo sultis ir kokosų cukrų. Gerai išmaišykite ir atidėkite.
Karališkosios žuvies filė įdėkite į šaldiklį 20 minučių, kad sutvirtėtų. Išimkite ir supjaustykite ½ cm storio griežinėliais.
Supilkite kokosų pieną ant apvadintos lėkštės. Ant viršaus išdėliokite Kingfish sashimi.
Sudėkite Makrut laimo lapelius ir čili griežinėlius. Tolygiai apšlakstykite Nahm Jim padažu.
Papuoškite mikro žolelėmis ir nedelsdami patiekite.
Kalorijos: 106kcal | Angliavandeniai: 8g | Baltymai: 11g | Riebalai: 4g | Sotieji riebalai: 3g | Polinesotieji riebalai: 0.2g | Mononesotieji riebalai: 0.4g | Cholesterolis: 25mg | Natris: 400mg | Kalis: 239mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 5g | Vitaminas A: 100TV | Vitaminas C: 16mg | Kalcis: 14mg | Geležis: 1mg
Source link