Jei norite be vargo padidinti savo kasdienį baltymų kiekį, jūsų gyvenime reikia mano troškintų aštrių avinžirnių. Šie paprasti, skanūs avinžirniai kepami keptuvėje, paruošiami per 15 minučių ir gali būti pagaminti iš anksto. Valgykite juos vienus arba pridėkite prie nuostabių Jennifer Aniston salotų arba skrudintų žiedinių kopūstų salotų.
Peršokti į:
🌶️ Kodėl verta gaminti šiuos troškintus aštrius avinžirnius?
Mano aštrūs avinžirniai trykšta skoniu ir yra puikus lengvas patiekalas vienam (ar dviems!). Štai kodėl tu juos mylėsi,
- Itin paprasta ir pagaminama vos 15 minučių.
- Pripildytas naudingų prieskonių ir aromatinių medžiagų.
- Puikus būdas padidinti kasdienį augalinių baltymų kiekį.
- Galima pasigaminti iš anksto valgio ruošimo dienomis ir kelias dienas išlikti šviežias šaldytuve. Šie avinžirniai taip pat gerai užšąla.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Avinžirniai – Šiam receptui reikės virtų avinžirnių. Avinžirnius galite mirkyti ir virti nuo nulio arba naudoti konservuotus avinžirnius.
Svogūnai – Rudasis svogūnas saldesnis ir gerai karamelizuojasi. Galite pakeisti raudonuoju svogūnu arba poru.
Prieskoniai – „Gochugaru“ (raudonųjų pipirų dribsniai) aštriems avinžirniams suteikia švelnios šilumos ir gražios spalvos. Galite jį pakeisti saldžiosios paprikos arba kajeno aitriosios paprikos milteliais. Rūkyta paprika yra būtina pagal šį receptą, kad gautumėte nuostabų dūmų skonį. Kmynai prideda nuostabaus žemiškumo.
Vaistažolės/Alliums – Galite naudoti bet kokias žoleles, kurias turite po ranka – petražolės ir kalendra/kalendra puikiai papildys šių aštrių avinžirnių skonius. Aš naudoju laiškinius svogūnus, nes šiame recepte jie skaniausi!
Česnakai ir citrina – Jie prideda žvilgesio ir pop, tikrai pakelia visus skonius.
🔥 Kaip pasigaminti troškintus aštrius avinžirnius?
- Svogūną pakepinkite aliejuje, kol karamelizuosis.
- Suberkite česnaką ir pakepinkite kelias sekundes, kol pasidarys kvapnus.
3. Suberkite avinžirnius, rūkytą papriką, maltus kmynus, Gochugaru ir druską. Išmaišykite ir virkite, kol sušils.
4. Į avinžirnius įpilkite citrinos sulčių.
5. Išmaišykite ir virkite, kol įkais. Suberkite svogūną ir nukelkite nuo ugnies.
6. Patiekite apšlakstytą papildomu aliejumi, čili dribsniais ir citrinos skiltele.
🍽️ Serviravimo pasiūlymai
Vienas iš mano mėgstamiausių būdų valgyti šiuos troškintus aštrius avinžirnius (be to, tiesiog su šaukštu – skanu!) yra taco. Pasigaminkite skanų aštrų avinžirnių taco, suberdami šiuos avinžirnius į tortiliją ir užpildami trupučiu susmulkintų salotų, trintų avo, graikiško jogurto ir aštraus padažo. Tai tikrai skanu!
Šiuos aštrius avinžirnius galima dėti į daugybę receptų ir valgyti įvairiais būdais – suvyniotus, mėtyti į salotas, dėti ant padažų ir įtrinti į sumuštinius.
💛 Daugiau avinžirnių receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Įkaitinkite aliejų vidutinėje ketaus keptuvėje ant vidutinio aukščio.
Sudėkite svogūną ir pakepinkite 6-8 minutes, kol suminkštės ir karamelizuosis. Suberkite česnaką ir pakepinkite kelias sekundes, kol pasidarys kvapnus.
Suberkite avinžirnius, papriką, kmynus, Gochugaru ir druską. Sumažinkite šilumą iki vidutinės. Gerai išmaišykite ir virkite 6–8 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Įpilkite citrinos sulčių ir laiškinius svogūnus, gerai išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies.
Apšlakstykite papildomai alyvuogių aliejumi, pabarstykite čili dribsniais ir patiekite su citrinos skilteles.
Kalorijos: 319kcal | Angliavandeniai: 44g | Baltymas: 14g | Riebalai: 11g | Sotieji riebalai: 1g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 5g | Natris: 1889 mmg | Kalis: 529mg | Pluoštas: 13g | Cukrus: 3g | Vitaminas A: 687TV | Vitamino C: 10mg | Kalcis: 126mg | Geležis: 4mg
Source link