Šilkinės, glotnios, sultingos žiedinių kopūstų sriubos paslaptis yra skrudinti daržoves, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos. Turite išbandyti mano lengvą skrudintų žiedinių kopūstų sriubos receptą. Šis greitas ir sveikas receptas, pagamintas maišytuve, yra kupinas daug maistinių medžiagų ir skonio. Puikiai tiks vakarienei su šiuo Pesto Foccacia!
Peršokti į:
🫕 Kodėl verta gaminti šią skrudintų kalafiorų sriubą?
Lengva pagaminti! – Paskrudinkite visą žiedinio kopūsto galvą, pakepinkite svogūną ir česnaką ir viską sumaišykite, kad būtų lengvas maistingas patiekalas.
Daugybė skonio – Ši nuostabi sriuba sukurta remiantis skonio sluoksniais. Karamelizuotas skrudintas žiedinis kopūstas, auksinės spalvos svogūnas ir česnakas bei slaptas ingredientas – kiaulienos grybų milteliai! Kartu šie ingredientai sukuria prabangią restorano stiliaus kreminę žiedinių kopūstų sriubą, kuri jaučiasi dekadentiška, skani ir sodri.
Be pieno ir lengvas! – Ši skrudintų žiedinių kopūstų sriuba yra kreminė, tačiau joje nėra grietinėlės ar sūrio. Dėl to tai puikus, lengvas patiekalas, dėl kurio nesijausite išsipūtę ir sotūs. Sviesto lašinimas pabaigoje yra visiškai neprivalomas. Sriuba skani su ja arba be.
Pasirengimas ir paruošimas maistui auksinis! – Ši kreminė žiedinių kopūstų sriuba yra puikus patiekalo ruošimo receptas. Mėgstu kepti žiedinius kopūstus ir gaminti svogūnų pagrindą. Šaldytuve jis išlieka šviežias iki 2 dienų. Kai noriu valgyti sriubą, pakaitinu ją su sultiniu, išmaišau ir per kelias minutes paruošiu karštą patiekalą.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Mano kreminė skrudintų žiedinių kopūstų sriuba gaminama iš paprastų kasdienių ingredientų. Tikėtina, kad daugumą jų turite savo sandėliuke ir daržovių dėžėje. Štai ko tau prireiks,
- Žiediniai kopūstai – Šiam receptui naudokite šviežią, tvirtą žiedinį kopūstą. Ir būtinai kepkite jį nurodytą laiką, kad gautumėte gražų, sodrų, karamelizuotų žiedinių kopūstų skonį. Pjaustydamas skrudinimui skirtus žiedynus supjaustau storomis plokštėmis (mini kepsneliais). Taip susidaro daugiau paviršiaus ploto, kuriame žiedinių kopūstų žiedynai gali gulėti skrudinant. Tai savo ruožtu sukuria daugiau karamelizuotų bitų. Šie plokštesni skrudinti žiedynai taip pat yra gražūs garnyrai.
- Svogūnai – Jei įmanoma, naudokite geltoną/rudąjį svogūną. Tai suteikia receptui nuostabaus saldumo. Raudonasis svogūnas arba porai yra geri pakaitalai.
- Česnakai – Naudokite didelius gvazdikėlius. Nulupkite ir sutrinkite juos prieš dedant į keptuvę. Jei neturite šviežio česnako, galite jį pakeisti česnako granulėmis arba česnako milteliais. Jums reikės maždaug 1 arbatinio šaukštelio. Įdėkite tai svogūnų kepimo fazės pabaigoje, prieš pat dedant žiedinius kopūstus. Taip česnako granulės ar milteliai nesudegs ir netaps karti.
- Daržovių atsargos – Aš naudoju daržovių sultinį su sumažintu druskos kiekiu, nes skrudintuose kalafioruose jau yra druskos. Tai padeda kontroliuoti natrio kiekį sriuboje. Jei jūsų sultinyje nėra sumažintas druskos kiekis, prieš kepdami žiedinį kopūstą nesūdykite.
- Lauro lapas – Tai yra to žemiško, šilto sriubos skonio raktas. Pakanka vieno džiovinto arba šviežio lauro lapo. Aš jo neišmetu, o sumaišau su sriuba.
- Porcini grybų milteliai – Tai galima įsigyti visuose prekybos centrų prieskonių koridoriuose ir yra puikus būdas sustiprinti šios skrudintų žiedinių kopūstų sriubos umami skonį. Tai suteikia trumą primenantį sodrų ir prabangų skonį. Jei nerandate, palikite jį arba pakeiskite šaukštu džiovintų kiaulienos grybų.
- Alyvuogių aliejus – Aš naudoju vidutinio stiprumo, ypač tyrą alyvuogių aliejų, turintį vaisių skonį. Naudokite lengvesnio skonio alyvuogių aliejų arba neutralų aliejų, pavyzdžiui, vynuogių kauliukų aliejų.
- Žirniai – Laiškiniai česnakai, svogūnai ar petražolės puikiai tinka šiam receptui.
🔥 Kaip pasigaminti skrudintų žiedinių kopūstų sriubą
- Ant didelės kepimo skardos sudėkite žiedinius kopūstus.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Skrudinkite iki auksinės spalvos ir karamelizuotos.
3. Puode aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką ir lauro lapą.
4. Suberkite kepintus žiedinius kopūstus, sultinį ir kiaulienos grybų miltelius ir virkite, kol suminkštės.
5. Supilkite sriubos pagrindą į maišytuvo ąsotį.
6. Ištrinkite iki vientisos ir kreminės masės.
Supilkite sriubą į dubenėlius. Papuoškite keptu žiediniu kopūstu. Supilkite ištirpintą sviestą ir ant viršaus pabarstykite laiškiniais česnakais ir papildomai juodaisiais pipirais.
🥄 Serviravimo pasiūlymai
Patiekite šią nuostabią skrudintų žiedinių kopūstų sriubą kartu su šia gražia duona, makaronais ir salotomis.
👩🏻🍳Receptų DUK
Šią sriubą galima užšaldyti šaldiklyje saugiame, sandariame inde (visiškai atvėsus). Šaldytuve išsilaiko iki mėnesio. Norėdami valgyti, atitirpinkite mikrobangų krosnelėje ir įpilkite papildomą ketvirtadalį puodelio daržovių sultinio, kad jis atsipalaiduotų.
Lygi daržovių sriuba dažnai būna grūdėta, jei jos buvo nepakankamai išvirtos ir suminkštintos arba netinkamai sumaišytos. Jei žiedinių kopūstų sriuba grūdėta, vėl uždėkite ant ugnies ir virkite uždengę 10 minučių ant silpnos ugnies. Tada vėl sumaišykite iki vientisos masės.
💛 Daugiau sriubų receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Įkaitinkite orkaitę iki 220°C (200°C su ventiliatoriumi) / 428°F (392°F su ventiliatoriumi).
Žiedinių kopūstų žiedynus paskleiskite ant didelės kepimo skardos. Pabarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite bei patrinkite žiedynus, kad jie pasidengtų aliejumi.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Puode kietu dugnu įkaitinkite aliejų ant vidutinės-žemos temperatūros.
Pridėti lauro lapą, svogūną ir česnaką. Troškinkite 8-10 minučių, kol svogūnai suminkštės ir pradės karamelizuotis.
2–4 apkepintus žiedinio kopūsto žiedynus pasilikite papuošimui, o likusius sudėkite į puodą. Įpilkite daržovių sultinio ir kiaulienos grybų miltelių ir gerai išmaišykite. Uždenkite ir virkite ant vidutinės-mažos ugnies 10 minučių.
Nukelkite nuo ugnies ir atsargiai supilkite į karščiui atsparų maišytuvo ąsotį ir sutrinkite iki vientisos masės.
Supilkite į du sriubos dubenis. Apšlakstykite lydytu sviestu. Garnyrui pridėkite keptų žiedinių kopūstų žiedynų. Pabarstykite laiškiniais česnakais, papildomai juodaisiais pipirais ir patiekite karštus su traškia duona.
- Žiediniai kopūstai – Šiam receptui naudokite šviežią, tvirtą žiedinį kopūstą. Ir būtinai kepkite jį nurodytą laiką, kad gautumėte gražų, sodrų, karamelizuotų žiedinių kopūstų skonį. Pjaustydamas skrudinimui skirtus žiedynėlius supjausčiau storomis plokštėmis (mini kepsneliais). Taip susidaro daugiau paviršiaus ploto, kuriame žiedinių kopūstų žiedynai gali gulėti skrudinant. Tai savo ruožtu sukuria daugiau karamelizuotų bitų. Šie plokštesni skrudinti žiedynai taip pat yra gražūs garnyrai.
- Svogūnai – Jei įmanoma, naudokite geltoną/rudąjį svogūną. Tai suteikia receptui nuostabaus saldumo. Raudonasis svogūnas arba porai yra geri pakaitalai.
- Česnakai – Naudokite didelius gvazdikėlius. Nulupkite ir sutrinkite juos prieš dedant į keptuvę. Jei neturite šviežio česnako, galite jį pakeisti česnako granulėmis arba česnako milteliais. Jums reikės maždaug 1 arbatinio šaukštelio. Įdėkite tai svogūnų kepimo fazės pabaigoje, prieš pat dedant žiedinius kopūstus. Taip česnako granulės ar milteliai nesudegs ir netaps karti.
- Daržovių atsargos – Aš naudoju daržovių sultinį su sumažintu druskos kiekiu, nes skrudintuose kalafioruose jau yra druskos. Tai padeda kontroliuoti natrio kiekį sriuboje. Jei jūsų sultinyje nėra sumažintas druskos kiekis, prieš kepdami žiedinį kopūstą nesūdykite.
- Porcini grybų milteliai – Tai galima įsigyti visuose prekybos centrų prieskonių koridoriuose ir yra puikus būdas sustiprinti šios skrudintos žiedinių kopūstų sriubos umami skonį. Tai suteikia trumą primenantį sodrų ir prabangų skonį. Jei nerandate, palikite jį arba pakeiskite šaukštu džiovintų kiaulienos grybų.
- Sandėliavimas – Visiškai išvirta sriuba šaldytuve išlieka šviežia iki dviejų dienų.
- Sušalimas – Sriubą galima užšaldyti šaldiklyje saugiame, sandariame inde (visiškai atvėsus). Šaldytuve išsilaiko iki mėnesio. Norėdami valgyti, atitirpinkite mikrobangų krosnelėje ir įpilkite papildomą ketvirtadalį puodelio daržovių sultinio, kad jis atsipalaiduotų.
Kalorijos: 379kcal | Angliavandeniai: 36g | Baltymas: 9g | Riebalai: 25g | Sotieji riebalai: 7g | Polinesotieji riebalai: 3g | Mononesotieji riebalai: 14g | Trans-riebalų: 0.2g | Cholesterolis: 15mg | Natris: 2262mg | Kalis: 1309 mmg | Pluoštas: 9g | Cukrus: 13g | Vitaminas A: 1043TV | Vitamino C: 199mg | Kalcis: 114mg | Geležis: 2mg
Source link