Tailandietiški žuvies pyragaičiai (žinomi kaip Tod Mun Pla) yra labai populiarūs ne tik Tailande, bet ir visame pasaulyje. Jei mėgstate žuvies pyragus mėgstamame vietiniame tajų restorane, išbandykite mano lengvą autentišką 20 minučių versiją. Tereikia žuvies, raudonojo kario pastos, kiaušinio, kukurūzų krakmolo ir žuvies padažo.
Supakuotas su skoniu ir yra daug pigesnis ir geresnis nei išsinešti! Man patinka juos turėti su Tofu Pad See Ew tailandietiškam vakarui namuose.
Peršokti į:
🐟 Kas yra tajų žuvies pyragaičiai?
Tailando žuvies pyragaičiai yra mėgstamiausias Tailando patiekalas. Tailandietiškai žinomi kaip Tod Mun Pla, tai auksinės spalvos kepti, aštrūs ir kramtomi žuvies paplotėliai, turintys elastingą, putlią tekstūrą. Tajų kalba „Tod Mun“ reiškia giliai kepti, o „Pla“ reiškia žuvį.
Tradiciškai Tailande jie gaminami iš klounų plunksninių žuvų (žinomų kaip Pla Grai) dėl savo unikalaus elastingo minkštimo. Minkštimas sumušamas ir daužomas medine lazda arba plakamas į dubenį, kad suaktyvėtų krakmolas ir susidarytų elastinga, elastinga tekstūra, dėl kurios tailandietiški žuvies pyragaičiai yra tokie unikalūs.
Dėl to sukurta žuvies pasta pagardinta raudonojo kario pasta, Makrut laimo lapeliais ir žuvies padažu. Tada iš jo formuojami paplotėliai ir kepami. Jis patiekiamas su agurkų ir saldžiųjų čili padažu.
🦐 Geriausia žuvis tajų žuvies pyragams
Jei Pla Grai nėra, galite naudoti baltą žuvį, kurios minkštimas yra tvirtas, tankus ir pakankamai elastingas. Pridėjus 6-8 žalias, nuluptas krevetes, taip pat padidėja gautos žuvies pastos elastingumas. Jūsų žuvis taip pat turi būti šiek tiek riebi, nes tai padeda surišti žuvies pastą.
Norite vengti mažų, liesų ar dribsnių žuvų. Stenkitės nenaudoti raudonos žuvies.
Tai yra geriausios baltos žuvys,
- Ling (mano receptuose tai naudojama)
- Basa (puikiai tinka tailandietiškiems žuvies pyragams ir tai, ką aš naudoju savo Thai Green Curry žuvies pyragams),
- Barramundi
- Šamas
- menkė
- Grupuotojas
- Trevala
- Mahi Mahi
🧡 Kodėl jums patiks šis receptas
- Šiam receptui nereikia tailandietiškos žuvies pastos ar kokių nors ypatingų, sunkiai randamų ingredientų.
- Jie skonis kaip jūsų mėgstamiausias tailandietiškas patiekalas.
- Juos labai lengva pagaminti. Tiesiog trintuve sumaišykite saują ingredientų, gaminkite pyragus ir kepkite keptuvėje. Padaryta!
- Kepti keptuvėje, o ne gruzdinti!
- Pagamina didelę 18 partiją. Itin ekonomiškas ir kiekvienas gali mėgautis gausiomis porcijomis.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Tradiciniai tajų žuvies pyragaičiai gaminami su žuvies pasta. Žuvies pasta gaminama plakant baltos žuvies mėsą (kaip Pla Grai / Clown Featherfish iš Knifeback šeimos) su raudonojo kario pasta ir aromatinėmis medžiagomis, kol ji taps krakmolinga, elastinga ir tvirta.
Norint sukurti tą pačią autentišką tekstūrą ir skonį, mums reikia tik kelių lengvai prieinamų ingredientų.
- Žuvis – Savo receptui naudoju Ling. Jis yra tvirtas, tankus, elastingas minkštimas. Basa yra puikus pakaitalas. Norite žuvies, kuri nebūtų liesa ir šiek tiek riebi/riebi, nes tai padeda surišti žuvies pastą. Kitos tvirtos tekstūros, nedribsnių baltos žuvys, kurias galima naudoti, yra Barramundi, Grouper, Menkė, Šamas, Trevalla ir Mahi Mahi.
- Raudonojo kario pasta – Tai svarbiausias žuvies pyragų ingredientas. Aš naudoju Maesri markės raudonojo kario pastą. Tai geras kiekis aštraus, sūraus ir pikantiško. Jis suteikia žuvies pyragams gardumo, tačiau nėra labai aštrus. Jei naudosite kitą prekės ženklą, pvz., Ayam, jūsų žuvies pyragas bus ne toks aštrus. Žinoma, galite naudoti bet kokią jums patinkančią tailandietišką raudonojo kario pastą. Kai kurie kiti geri prekių ženklai yra Marion Grasby (šis yra pakankamai aštrus!) ir Mae Ploy
- Tailandietiškas žuvies padažas – Tai tailandietiškas pagardas, kuris žuvies pyragams suteikia sūrumo ir umami. Jei neturite žuvies padažo, pakeiskite pusiau šviesiu sojos padažu ir puse laimo sultimis.
- Makrut liepų lapai – Taip pat žinomas kaip Kaffir liepų lapai. Tradiciškai į žuvies pyragus dedama šifonado (labai plonais griežinėliais supjaustyti lapai) laimo lapų. Jei nerandate laimo lapų, pakeiskite juos šaukšteliu laimo žievelės.
- Pupelės – Žalčių pupelės plonai supjaustomos ir dedamos į žuvies pyragus. Iš jų susidaro tie garsieji maži žali apskritimai Tailando žuvies pyraguose, kurie atrodo kaip žalios aitriosios paprikos griežinėliai. Jei nerandate šparaginių pupelių, pakeiskite įprastomis šparaginėmis pupelėmis.
- Kukurūzų krakmolas ir kiaušinis – Tai abu yra būtini norint sukurti krakmolingą žuvies pastą, kurią galima formuoti į paplotėlius. Kukurūzų krakmolas (taip pat žinomas kaip kukurūzų miltai) yra labai smulkūs balti milteliai, naudojami azijietiškiems padažams tirštinti.
- Česnakai, imbieras, kalendra, citrinžolė – Tokių tradiciškai nededama į žuvies pyragus. Tačiau mano vietinis Tailando restoranas prideda kai kurių iš jų, o berniukas tai pagerina skonį. Šios keturios aromatinės medžiagos sustiprina kitus žuvies pyragų skonius. Jei neturite citrinžolės miltelių, galite juos pakeisti šaukšteliu smulkiai pjaustytos baltosios citrinžolės dalies arba nedėti. Tačiau būtinai pridėkite česnako, imbiero ir kalendros.
🥣 Kaip pasigaminti tailandietiškus žuvies pyragus?
- Labai smulkiai nulupkite ir supjaustykite Makrut laimo lapus.
- Smulkiai supjaustykite šparagines pupeles.
3. Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite žuvį, raudonojo kario pastą, kiaušinį, kukurūzų miltus, žuvies padažą, kalendrą, česnaką, imbierą ir citrinžolę ir trinkite, kol susidarys vientisa ir lipni pasta.
4. Supilkite žuvies pastą į dubenį ir suberkite Makrut laimo lapus bei šparagines pupeles.
5. Labai gerai išmaišykite žuvies tešlą, minkydami ir patapšnodami ją prie dubens, kad susidarytų vientisa tekstūra. Drėgnomis rankomis iš 1/4 puodelio žuvies pastos padarykite 1 cm storio paplotėlius.
6. Kepkite paplotėlius sekliame aliejuje karštoje keptuvėje, kol iškeps ir auksinės spalvos iš abiejų pusių.
Patiekite su saldžiu čili padažu ir Cos salotų lapais.
🍽️ Serviravimo pasiūlymai
Šie tailandietiški žuvies pyragaičiai yra skanūs patys ir patiekiami kaip užkandis azijietiško patiekalo pradžioje. Patiekite juos su tailandietiškų agurkų ir saldžių aitriųjų paprikų padažu kartu su šviežiais Cos salotų lapais ir susmulkintomis morkomis.
Tačiau juos galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su garuose virtais jazminų ryžiais. Patiekite šiuos skanius žuvies pyragus kartu su šiais skaniais tajų patiekalais.
- Tofu larbas
- Krevetės ir Tofu Pad Thai
- Tailandietiškos krevečių ir mangų salotos
- Tailandietiškuose ananasuose kepti ryžiai
- Tailandietiškų kopūstų salotos
- Tajų raudonojo kario tofu sriuba
- Tailandietiškos vištienos makaronų salotos
- Makaronai Free Pad Thai
Iškepti žuvies pyragaičiai šaldytuve išsilaikys iki 2 dienų. Prieš valgydami švelniai pašildykite mikrobangų krosnelėje. Šių žuvies pyragų šaldyti nerekomenduojama, nes po atšildymo jie gali sustingti ir tapti guminiai.
👩🏻🍳 Receptų DUK
Nerekomenduojama šaldyti, nes atšilę žuvies pyragai gali užmirkti ir tapti guminiai.
Tradiciškai jie gaminami naudojant Pla Grai (klounas plunksnas). Geriausi pakaitalai yra kieta, balta žuvis su tankiu ir elastingu minkštimu, pavyzdžiui, molva arba basa. Taip pat galite naudoti Grouper, Mahi Mahi, Trevalla, Catfish, Cod arba Barramundi.
🇹🇭 Daugiau tajų receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Norėdami pašalinti Makrut liepų lapus, aštriu pjaustymo peiliu nuimkite centrinį stiebą. Lapą supjaustykite labai plonomis riekelėmis. Galite palikti juos kaip šias skilteles arba pjaustyti toliau.
Į virtuvinio kombaino dubenį sudėkite žuvies filė, raudonojo kario pastą, žuvies padažą, kalendrą, kiaušinį, cukrų, kukurūzų krakmolą, česnaką, imbierą, citrinžolę (jei naudojate).
Pulsuokite ir apdorokite iki vientisos masės.
Perkelkite į vidutinį dubenį. Suberkite Makrut laimo lapus ir šparagines pupeles.
Gerai išmaišykite rankomis, kad gautumėte glotnią, purią, be gumuliukų žuvies pastą. Paimkite tešlą ir keletą kartų trinktelėkite į dubenį, kol sutvirtės.
Paruoškite nedidelį dubenį šalto vandens. Sudrėkinkite rankas panardindami pirštus į vandens dubenį. Išgriebkite ¼ puodelio žuvies mišinio ir suformuokite 1 cm aukščio apvalius paplotėlius. Pakartokite su likusia pasta, nuvalydami rankas rankšluosčiu ir sudrėkindami jas kas 2–3 pyragaičius. Gausite maždaug 18 pyragėlių.
Keptuvėje ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite pakankamai augalinio aliejaus, kad apsemtų pagrindą. Į karštą aliejų vienu metu dėkite 5-6 paplotėlius. Kepkite 2–3 minutes, tada švelniai apverskite ir kepkite 2–3 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos.
Išimkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu. Pakartokite su likusiais pyragėliais. Jei jie pradeda ruduoti per greitai, šiek tiek sumažinkite ugnį. Jei jie apskrus per ilgai, šiek tiek padidinkite ugnį.
Patiekite karštą su saldžiu čili padažu, laimo griežinėliais ir šviežiais Cos salotų lapais.
Kalorijos: 39kcal | Angliavandeniai: 2g | Baltymas: 6g | Riebalai: 1g | Sotieji riebalai: 0.2g | Polinesotieji riebalai: 0.1g | Mononesotieji riebalai: 0.2g | Cholesterolis: 14mg | Natris: 95mg | Kalis: 96mg | Pluoštas: 0.2g | Cukrus: 1g | Vitaminas A: 422TV | Vitamino C: 1mg | Kalcis: 9mg | Geležis: 0.3mg
Source link