Kiekvienas maisto mylėtojas turi sustoti Madride ir paragauti geriausių ispaniškų užkandžių. Didžioji Madrido gyvybingumo dalis vyksta tavernose, baruose ir terasose, kur atmosfera yra spalvinga ir unikali. Ispanijos sostinė visame pasaulyje garsėja savo tapas kultūra, geriausių ispaniškų patiekalų sinteze ir socialine veikla, kuri laukia visų. Šiandien iš „Colourful Wines“ dalijamės keletu geriausių vietų, kur galima mėgautis skaniausiais Madrido ispanais, kurie visada derinami su geriausiu vynu ir tradiciniu vermutu.
Autentiški tapas Madridas: atraskite tikrąsias miesto kulinarines tradicijas
Madrido tapas – tai nedidelės tipiško ispaniško maisto porcijos, dažniausiai skirtos vienam ar dviem žmonėms. Tačiau jie ne tik tai – jie tapo svarbia miesto gyvenimo būdo dalimi ir visame pasaulyje puoselėjama kulinarijos tradicija. Tapų pasirinkimas yra begalinis: iš skanaus Manchego sūrio arba lėkštės kumpio su ką tik iškepta duonaprie ispaniško omleto, rusiškų salotų ar kroketų (klasikinės formos arba pagal naujoviškus receptus).
Kas daro tapas autentiškus Madride
Geriausi tapas Madride gaminami tradiciniuose baruose ir tavernose, kur švieži, vietiniai ingredientai reprezentuoja miesto sielą. Autentiški Madrido tapas – tai patiekalai, kurių receptai buvo perduoti iš kartos į kartą, išsaugant ispaniškų skonių esmę. Paprastai mėgaujamasi šeimos ar draugų kompanijoje, jie patiekiami ramioje atmosferoje, dažnai prie baro ar prie aukšto stalo. Tikras tapas visada turi būti prie šalto alaus, taurės puikaus regioninio vyno arba klasikinio Madrido vermuto.
„Colourful Wines“ siūlome privačias ekskursijas su vyno degustacijomis istorinėse Madrido tavernose. Šios ekskursijos skirtos tiek grupėms, tiek poroms, todėl apsilankymo metu galite atrasti autentiškus miesto skonius ir socialines vietas.
Geriausi Madrido kroketai: kur rasti šį klasikinį kąsnį
Jei yra viena tapa, kuri išsiskiria visų pirma, tai kroketai. Rasti puikų kąsnį nėra lengva, tačiau lankantis mieste būtina ištirti geriausias vietas. Kroketai yra nedideli kepti rutuliukai iš kreminės tešlos, įdaryti kumpiu, mėsa, žuvimi ar kiaušiniu. Mišinys aptepamas bešamelio padažu ir iš išorės kepamas iki traškumo. Ne visi kroketai yra vienodi – šiam tradiciniam receptui reikia profesionalių rankų ir aukščiausios kokybės ingredientų. Štai keletas mūsų mėgstamiausių vietų mėgautis šiuo klasikiniu delikatesu.
Barai ir restoranai su geriausiais kroketais Madride
- Pirmasis: Šiame Gran Via gatvėje įsikūrusiame restorane patiekiami tradiciniai patiekalai ir ispaniški užkandžiai. Nepraleiskite jų skanių apvalių ir traškių lakonų ir kiaušinių kroketų, kurie kasdien gaminami švieži iš aukštos kokybės ingredientų. Taip pat galite mėgautis jų ispanišku omletu, morcilla su kiaušiniais ir šviežiai pagamintais kalmarais.
- Manero: Šis unikalus baras, kurį būtina aplankyti netoli Retiro, siūlo rafinuotus ir naujoviškus tradicinių ispaniškų užkandžių patiekalus. Jų meniu aukščiausios kokybės vynai derinami su patiekalais, išlaikančiais tradicinius skonius ir modernius bruožus.
- Varra: Šioje vietoje yra dvi skirtingos sritys – viršuje, kur ruošiami sudėtingesni patiekalai, ir baras klasikiniams ispaniškiems užkandžiams. Jų gaminami kumpio kroketai, ispaniškas omletas, gurkšnis ir rusiškos salotos yra vieni geriausių mūsų pasirinkimų.
- La Ardosa: Klasikinėje Madrido širdyje esančioje smuklėje „La Ardosa“ patiekiami vieni geriausių kroketų mieste. Nepraleiskite jų ispaniško omleto ir būtinai derinkite savo maistą su klasikiniu vermutu.
Geriausi Madrido pinchos: patirtis, kurią būtina išbandyti
Pinchos yra nedidelės maisto porcijos kilęs iš Baskų krašto ir šiaurės Ispanijos. Tačiau Madridas priėmė šią kulinarinę tradiciją, siūlydamas skanius patiekalus, kurie konkuruoja su šiaurės gyventojais.
Pinčai yra panašūs į tapas, tačiau pagrindinis skirtumas yra tas, kad jie paprastai patiekiami ant duonos riekės ir laikomi kartu su dantų krapštuku. Galima paragauti begalės klasikinių pinčų, siūlančių įvairius skonius per vieną vakarą: rusiškos salotos, ispaniškas omletas, chorizo, Manchego sūris, Iberijos kumpis, morcilla ir gildas. Paprastai su kiekvienu gėrimu užsisakote vieną ar du, todėl jie puikiai papildys vyno degustaciją.
Jei norite išbandyti geriausius tapas ir pinchos Madride iš pirmų lūpų, susisiekite su mumis! Mūsų patyrę someljė žino kiekvieną miesto kampelį ir nuves jus tapas maršrutu, kurio niekada nepamiršite. Paragausite geriausių miesto vynų ir vermutų, sužinosite apie jų gamybą, Madrido gastronominio gyvenimo paslaptis ir žymiausias vietas, kuriose galėsite mėgautis tapas.
Nepraleiskite mūsų geriausių rekomendacijų – jos yra esminė Ispanijos sostinės gyvenimo ir kultūros dalis. Leiskite save nustebinti Madrido ispaniškų užkandžių, kroketų ir pinchos skoniais, kurie visada derinami su geriausiais regiono vynais.