Pasiruoškite, kad vakarienės akimirksniu taptų įdomesnės! Hoisin jautienos makaronai su karamelizuota jautiena, sumaišyta su blizgiais udon makaronais ir skaniai tirštu kinišku padažu. Daug imbiero, česnako ir žalumynų suteikia skonių pasauliui. Geriau nei išsinešti (taip pat sveikiau!) ir paruošta per 20 minučių!
Peršokti į:
🍜 Kodėl verta gaminti mano Hoisin jautienos makaronus?
Visiems patinka greita, pigi savaitės vakarienė, kuri yra ne tik neįtikėtinai skani, bet ir labai mažai pastangų reikalaujanti. Štai kodėl jums reikia kuo greičiau pagaminti mano Hoisin jautienos makaronus!
- Paruošta per 20 minučių.
- Supakuotas su autentišku skoniu, bet geriau nei išsinešti (ir sveikesnis!).
- Minios malonumas.
- Galima nesunkiai padvigubinti.
- Šie makaronai puikiai tinka supakuotiems pietums ir puikiai tinka kelionėms.
- Galima pagaminti iki 2 dienų į priekį ir laikyti šaldytuve.
📝 Ingredientai
Makaronai – Šiame recepte puikiai tinka bet kokie tiršti makaronai, tokie kaip Hokkien ar udonas. Aš naudoju sausus udon makaronus. Jie yra lengvai prieinami ir yra pagrindiniai mano sandėliukai. Jie iškepa vos per 4 minutes ir iš karto paruošti naudoti keptuvėse.
Jautiena – Aš naudoju ekologišką liesą jautienos faršą. Greitai iškepa ir gerai karamelizuojasi.
Aromatiniai – Pagrindui prireiks rudojo svogūno, imbiero ir česnako, o garnyrui – laiškinių svogūnų.
Daržovės – Šiame recepte puikiai tiks bet kokie greitai paruošiami azijietiški žalumynai. Naudoju Bok Choy.
Sojų padažas – Šiame recepte naudojamas šviesus sojų padažas (geriausia su sumažintu druskos kiekiu). Tamari yra geras pakaitalas.
Kecap Manis – Kecap manis yra saldintas tamsus sojų padažas, kuris kepimui suteikia neįtikėtinos spalvos ir skonio. Jis yra aromatingas ir viskozinis, o skonis panašus į melasą, nes pridedamas palmių cukrus ar drožlės.
Hoisin padažas – Hoisin padažas yra tirštas, karamelės spalvos, kvapnus padažas, dažnai naudojamas kinų virtuvėje skoniui sustiprinti. Jis yra saldaus ir sūraus skonio, pagamintas iš sojų pupelių, pankolių, čili ir česnako.
Alyva (nepavaizduota) – Šiam kepimui tinka bet koks neutralus aliejus (pvz., vynuogių kauliukų aliejus) arba žemės riešutų aliejus.
🔥 Kaip pasigaminti Hoisin jautienos makaronus
Vienas iš pagrindinių dalykų, kurį reikia atsiminti gaminant šiuos makaronus, yra naudoti didelę anglinio plieno wok keptuvę ant labai stiprios ugnies. Plonesnis metalinis vokas, pavyzdžiui, anglinis plienas, žaibiškai įkaista ir gerai išlaiko šilumą viso kepimo metu.
Didelis dydis reiškia, kad jautienos faršas nėra perpildytas ir turi vietos virti (perpildytas faršas keptuvėje jį prakaituoja ir išgaruoja, o ne paruduoja ir karamelizuoja). O didelis karštis užtikrina gražią mėsos karamelizaciją.
- Dubenyje sumaišykite sojų padažą, hoisin padažą ir kecap manis, kad pagamintumėte kepimo padažą.
- Supjaustykite svogūną ir bok choy kepimui.
3. Išvirkite udon makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
4. Didelėje wok keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir maišydami pakepinkite svogūną 1-2 minutes, kol taps skaidrus.
5. Kelias sekundes pakepinkite imbierą ir česnaką, kol apskrus.
6. Sudėkite jautienos faršą ir sulaužykite jį medine arba metaline mentele.
7. Wok keptuvėje paskleiskite jautienos faršą ir leiskite jam virti 5–6 minutes nemėtydami, kad jautiena sutrupėtų, sudegintų ir karamelizuotųsi.
8. Suberkite žalumynus ir virkite 30 sekundžių, kol tiesiog suvys.
9. Į wok keptuvę sudėkite virtus makaronus ir sumaišykite padažą.
10. Išmeskite ir maišydami pakepinkite ant aukštos temperatūros porą minučių, kol įkais.
🍴Saugojimo ir aptarnavimo pasiūlymai
Hoisin jautienos makaronai gerai išsilaiko šaldytuve sandariame inde iki 2 dienų. Nerekomenduočiau šaldyti, nes virti makaronai blogai atitirpsta ir nešildo, jie linkę suirti ir tapti purūs.
Patiekite šiuos skanius makaronus kaip didesnio azijietiško patiekalo dalį pagal šiuos receptus
Kinijos druskos ir pipirų traškučiai
Azijietiškų agurkų salotos
Indo-kinų saldžių kukurūzų vištienos sriuba
👩🏻🍳 Receptų DUK
Įsitikinkite, kad gaminate didelėje wok keptuvėje ant aukščiausios ugnies. Kai wok keptuvė rūksta, pradėkite dėti ingredientus tam tikrais intervalais, kaip nurodyta recepte, leiskite kiekvienam ingredientui iškepti prieš tęsdami. Neperpildykite ingredientų keptuvėje, nes tai gali sukelti prakaitavimą ir garavimą.
Jautienos faršą kepkite labai aukštoje temperatūroje karštoje wok keptuvėje keletą minučių. Faršą sulaužykite ir paskleiskite. Neišmeskite, leiskite jautienos faršo gabalėliams iškepti, apkepkite ir karamelizuokite iki tobulumo.
🧡 Daugiau makaronų receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, hoisin padažą ir kecap manis, kad pagamintumėte kepimo padažą.
Supjaustykite svogūną ir bok choy kepimui.
Išvirkite udon makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. (žr. pastabas)
Didelėje wok keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų ir maišydami pakepinkite svogūną 1-2 minutes, kol taps skaidrus.
Kelias sekundes pakepinkite imbierą ir česnaką, kol pasidarys kvapnus.
Įdėkite jautienos faršą ir sulaužykite jį medine arba metaline mentele. Wok keptuvėje paskleiskite jautienos faršą ir leiskite jam virti 5–6 minutes be maišymo, kad jautiena sutrupėtų, sudegintų ir karamelizuotųsi. Kai visas skystis išgaruos, išmeskite virtą jautieną.
Suberkite žalumynus ir virkite 30 sekundžių, kol suvys.
Į wok keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir sumaišykite padažą.
Išmeskite ir maišydami pakepinkite ant aukštos temperatūros porą minučių, kol įkais. Tarnauti
Naudoju australiškus šaukšto ir puodelio išmatavimus. 1 Australijos valgomasis šaukštas = 20 ml = 0,67 fl uncijos
Kalorijos: 854kcal | Angliavandeniai: 26g | Baltymas: 47g | Riebalai: 61g | Sotieji riebalai: 20g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 29g | Trans-riebalų: 3g | Cholesterolis: 178mg | Natris: 1156mg | Kalis: 1042mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 15g | Vitaminas A: 3250TV | Vitamino C: 40mg | Kalcis: 158mg | Geležis: 6mg
Source link