Visi mėgsta dūminius vištienos ryžius iš savo mėgstamo kinų restorano. Dabar galite lengvai pasigaminti jį namuose pagal mano paprastą, patikimą, autentišką restorano stiliaus receptą. Paruošta vos per 20 minučių, be galo skani ir tobula savaitės vakarienė visai šeimai!
Peršokti į:
🍚 Kodėl verta gaminti vištienos keptus ryžius?
Mums patinka dubenėlis gerų keptų ryžių. Ir šie vištienos kepti ryžiai yra mėgstamiausi namuose. Tai puikus vienas arba puikus priedas prie daugelio greitų azijietiškų patiekalų. Štai kodėl turėtumėte gaminti šiuos keptus ryžius,
- Lengvas vieno wok receptas. Minimalus valymas ir šurmulys.
- Tai valgytojo svajonė. Išvirkite ryžius ir laikykite šaldytuve (ar žinojote, kad ryžių virimas ir vėsinimas padidina jų atsparumą krakmolui, o tai labai naudinga jūsų sveikatai?). Paruoškite daržoves ir sumaišykite padažą. Kai būsite pasiruošę virti ryžius, tai užtruks 10-15 minučių!
- Jis puikiai keliauja priešpiečių dėžutėse ir yra sotūs pietūs mokykloje ar darbe.
- Jame gausu daržovių ir baltymų.
- Receptas gali būti lengvai padvigubintas.
- Gerai užšąla.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
Norėdami pagaminti skaniausių vištienos keptų ryžių partiją, jums reikės kasdienių, lengvai prieinamų sandėliukų ir šviežių ingredientų. Štai ko tau reikia,
- Vištiena – Šiems vištienos keptiems ryžiams geriausiai tinka vištienos šlaunelės be kaulų. Jis greitai iškepa ir pasirodo sultingas ir sultingas. Galite naudoti vištienos krūtinėlę be kaulų (mėsa bus sausesnė) arba vištienos nugarinę (tai puikus vištienos šlaunelių pakaitalas).
- Ryžiai – Tradiciškai kiniškų keptų ryžių recepte būtų naudojami trumpagrūdžiai ryžiai. Man patinka naudoti basmati ryžius, nes jie suteikia gražią konsistenciją keptiems ryžiams, o kiekvienas grūdelis yra atskiras ir purus, nebūnant purus ar naudojant per daug aliejaus. Ryžius išvirkite ne vėliau kaip prieš dieną, o keptiems ryžiams gaminti visada naudokite šaltus ir virtus ryžius.
- Daržovės – Šiame recepte naudoju svogūną, morką, raudonąją papriką (papriką), žaliuosius žirnelius, šitake grybą ir salotas.
- Aromatiniai – Česnakai ir svogūnai suteikia puikų skonį.
- Actas – Šiam receptui naudokite baltąjį actą. Galima pakeisti ryžių vyno actu,
- Sojų padažas – Dėl sūrumo ir spalvos naudoju šviesų sojų padažą ir tamsųjį sojų padažą. Įsitikinkite, kad jūsų tamsus sojų padažas yra nesaldintas (paprastas arba grybų skonio). Nenaudokite kecap manis, kuris yra saldintas tamsus sojos padažas.
- Shaoxing vynas – Tai kiniškas kulinarinis vynas ir yra šio nuostabaus keptų ryžių skonio raktas. Nepraleiskite to.
- baltasis pipiras – Jums reikia tik šiek tiek, bet prideda sudėtingo skonio. Galima pakeisti juodaisiais pipirais.
- Kiaušiniai – Naudokite šviežius, vidutinio dydžio kiaušinius (kiekvienas sveria apie 65 g).
- Kukurūzų miltai – Tai žinomas kaip kukurūzų krakmolas už Australijos ribų ir yra šilkiniai, smulkūs balti milteliai, naudojami padažams tirštinti.
- Česnako ir raudonosios paprikos milteliai – Vištienai marinuoti naudoju česnako ir raudonosios paprikos miltelius, kad ji išliktų pakankamai sausa ir lygi. Česnako miltelius galite pakeisti šviežiai maltu česnaku (2 skiltelėmis), o raudonųjų čili pipirų miltelius – Gochugaru arba saldžiąja paprika.
🔥 Kaip pasigaminti vištienos keptus ryžius?
- Baltuosius ryžius nuplaukite ir nuplaukite vandenyje.
- Nuplaukite, kol vanduo taps švarus, ir visiškai nusausinkite.
3. Į nuplautus ryžius įpilkite šviežio vandens.
4. Virkite ant stiprios ugnies porą minučių ir užvirinkite
5. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir uždenkite dangčiu.
6. Virkite 10-12 minučių, kol ryžiai iškeps.
7. Išvirtus ryžius supurtykite šakute, kad atvėstų. Arba per naktį laikykite šaldytuve ir keptiems ryžiams naudokite šaltus ryžius.
8. Marinuokite vištieną dubenyje su druska, česnako milteliais, raudonosios paprikos milteliais ir kukurūzų miltais.
9. Vištieną apkepkite aliejuje karštoje wok keptuvėje iki auksinės spalvos.
10. Išimkite ir atidėkite į šalį.
11. Maišydami pakepinkite svogūną iki skaidrumo.
12. Suberkite morkas ir maišydami pakepinkite kelias minutes.
13. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite kelias sekundes, kol pasidarys kvapnus.
14. Sudėkite grybą, raudonąją papriką ir žaliuosius žirnelius. Maišydami trumpai pakepinkite.
15. Suberkite šaltus virtus ryžius. Išmaišykite ir perkelkite viską į vieną wok keptuvės pusę.
16. Į tarpą įmuškite išplaktą kiaušinį.
17. Leiskite virti kelias sekundes, tada išmaišykite ir supilkite į ryžius.
18. Įpilkite kepimo padažo ir virtos vištienos. Maišydami kepkite ant aukštos temperatūros, kol susimaišys ir karšta.
19. Sudėkite salotas ir svogūnus.
20. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekite lėkštėje su papildomais svogūnais ir čili aliejumi.
🥢 Aptarnavimo pasiūlymai
Patiekite šiuos vištienos ryžius kaip Azijos banketo dalį su šiais patiekalais
- Kiniška anakardžių vištiena
- Veganiškas grybas Ma Po Tofu
- Azijietiškų agurkų salotos
- Pomidorų kiaušinių lašų sriuba
- Veganiškas kiniškas čili baklažanas
🥡 Daugiau keptų ryžių receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Padažas „Stir-Fry“ – paruoškite maišymo padažą dubenyje sumaišydami šviesų ir tamsų sojų padažą, cukrų, druską, actą, Shaoxing vyną ir baltuosius pipirus.
Vištiena – suberkite vištieną, česnako miltelius, čili miltelius. Druska ir kukurūzų krakmolas į dubenį. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių. Didelėje wok keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną ir maišydami kepkite ant aukštos temperatūros maždaug 6 minutes, kol iškeps. Išimkite ir atidėkite į šalį.
Wok keptuvėje įkaitinkite dar vieną šaukštą aliejaus. Suberkite svogūną ir morką ir maišydami pakepinkite 30 sekundžių, kol taps glazūruoti ir pradės karamelizuotis. Suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite kelias sekundes, kol pasidarys kvapnus. Sudėkite žirnius, grybus ir pipirus. Išmaišykite ir maišydami kepkite 30 sekundžių.
Suberkite ryžius ir gerai išmaišykite. Ryžius nustumkite į wok keptuvės šoną ir į tarpą įmuškite išplaktą kiaušinį. Virkite keletą sekundžių, tada mediniu/metaliniu suktuvu stumkite ir išmeskite kiaušinį, lėtai įmaišykite jį į ryžius, kol ryžiai įgaus geltoną atspalvį.
Iš vištienos nupilkite visą skystį. Virtą vištieną ir padažą sudėkite į ryžius ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami pakepinkite minutę, kol viskas įkais.
Sudėkite svogūną ir salotas. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų ir maišydami pakepinkite dar 30 sekundžių, kol žalumynai taps glazūruoti.
Nuimkite nuo ugnies. Pailsėkite porą minučių ir patiekite karštą.
Kalorijos: 475kcal | Angliavandeniai: 47g | Baltymas: 22g | Riebalai: 21g | Sotieji riebalai: 5g | Polinesotieji riebalai: 5g | Mononesotieji riebalai: 10g | Trans-riebalų: 0.1g | Cholesterolis: 164mg | Natris: 1518 mmg | Kalis: 446mg | Pluoštas: 3g | Cukrus: 4g | Vitaminas A: 2641TV | Vitamino C: 25mg | Kalcis: 57mg | Geležis: 2mg
Source link