“Cookoovaya“ (κουκουβάγια), graikiškai reiškiantis „pelėda“, pavaizduotas šio restorano logotipe, kuriame pavaizduotos pelėdos akys ir snapas. Į AtėnaiIstoriniame ir gyvybingame Pangrati rajone logotipas yra aiškiai matomas iškaboje, esančioje už šio „Michelin“ vadovo restorano, apačioje su užrašu „Išmintinga virtuvė“. Pelėda yra šventas deivės Atėnės paukštis ir Atėnų miesto simbolis. Tai graikų kultūros išminties ir žinių simbolis, kuris atsispindi restorano kulinarijoje ir apgalvotai, kūrybiškai gaminant maistą.
Atvykę esame laukiami šiuolaikiškoje priėmimo zonoje, pastatytoje prieš nuostabų vyno šaldytuvą nuo grindų iki lubų. Šis įspūdingas ekranas yra toks aukštas, kad norint pasiekti aukščiausius butelius, reikia kopėčių.
Cookovaya meniu pradžios puslapis pavadintas „Aferezė“, kuri yra pagrindinė restorano kulinarinės filosofijos dalis, pabrėžianti tradicines technologijas, kurios išgauna ir išryškina natūralią kokybę ir skonius. Čia yra ryžtas parodyti geriausius Graikijos ingredientus tiek iš sausumos, tiek iš jūros, naudojant visas tų sudedamųjų dalių dalis – nuo „nosies iki uodegos“ ir „šaknies iki kotelio“.
Maistas
Buvome pakviesti rinktis iš à la carte meniu arba pasirinkti šefo rekomendacijas. Mes nusprendėme pasirinkti pastarąjį, su vieninteliu įspėjimu, kad vienas iš mūsų buvo pescatarian. Tai pasirodė geras žingsnis, nes labai mėgavomės įvairiais patiekalais, kurių kitu atveju galbūt nebūtume pasirinkę.
Viskas, ko reikia norint suplanuoti kelionę 2024 m
Pradėjome nuo kvapniojo dorade royale carpaccio, kurį lydėjo laukinių pankolių žiedadulkės, yuzu kosho ir citrinos žievelė. Šios žuvies, dar vadinamos paauksuotais karšiais, griežinėliai buvo subtilaus saldumo ir skanaus, beveik šiek tiek riešutinio skonio.
Ir tada patiekalai vis liejosi, o vietinės raudonosios krevetės, šukutės, avokadas, čili, žaliosios citrinos ir kalendros ypač džiugino gomurį.
Žinoma, joks graikiškas patiekalas neapsieitų be graikiškų salotų ir šis nenuvylė, ypač dėl to, kad kartu esanti feta, gaunama iš Arkadijos regiono centrinėje Peloponeso srityje, beveik nesilaikė, mažiau druskos ir daug minkštesnės ir šilkesnės tekstūros nei įprasta feta.
Kiekvienas, susipažinęs su graikų virtuve, taip pat susipažins su spanakopita (σπανακόπιτα) – „Cookoovaya“ skanus špinatų pyragas yra su laukiniais žalumynais, mangolda, feta ir žolelėmis.
Man išskirtinis patiekalas buvo šukutės, sėdinčios ant rūkytų baklažanų ir jalapeno tyrės – jos buvo tokios sultingos ir vis dar geria burną, kai prisimenu!
Taip pat mėgavomės aštuonkoju ant grilyje keptos duonos su fava ir pomidorais…
…ir tarama iš baltųjų žuvų ikrų, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, patiekiama su traškia filo duona, gaminama be mielių.
Garnyras iš pavasarinių pupelių, garintų su tarkuotu pomidoru, aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi, brandintu actu ir šviežiu česnaku, taip pat lėkštė keptų Ambracian krevečių su alyvuogių aliejumi, citrina ir raudonėlio žiedais (iš Ambracian įlankos šiaurės vakarinėje Graikijos pakrantėje, ir žinomi dėl savo kokybės) buvo kiti pavyzdžiai, kaip naudojant paprastus gaminimo būdus galima pasiekti išskirtinių rezultatų.
Mūsų pagrindinis patiekalas – tradiciškai virtas dienos laimikis (bianco, bourdeto, sriuba, troškintas su baziliku, bourou-bourou) buvo pristatytas prieš išimant kaulus ir patiekiamas prie mūsų stalo.
Graikijos virtuvėje „bourou-bourou“ yra tradicinė sriuba, gaminama iš įvairių daržovių ir kartais makaronų ar ryžių. Tai sotus ir guodžiantis patiekalas, paprastai mėgstamas kaip užkandis arba lengvas patiekalas. Šia proga žuvis (grupuotoja) buvo stebėtinai „mėsinga“, skani ir soti.
Iki to laiko buvome tikrai daugiau nei patenkinti, tačiau buvo beveik primygtinai reikalaujama išbandyti bougatsa – traškius filo, vanilinio kremo ir cinamono ledus, kurie buvo išryškinti visoje savo šlovėje, prieš mus sutraiškydami.
Taip pat labai patiko kriaušių tarte tatinas su sviestu ir vaniliniais ledais.
Šefas
Iš Korfu kilęs šefas Periklis Koskinas yra vienas daugiausiai keliaujančių Graikijos šefų, dirbęs JKKanarai, Venesuela, JAV, Kanada ir, žinoma, Graikija. Jis tiki gaminimo paprastumu, naudojant sezoninius ir vietinius produktus. Jis atidarė „Cookoovaya“ 2014 m. pabaigoje kartu su kitais penkiais gerbiamais Graikijos virėjais – pastaruosius trejus metus jai vadovavo vienintelis jo vadovas. Graikijos kulinarinės tradicijos išlieka pagrindine jo meniu, kaip ir graikiškos vertybės, regioniniai produktai ir graikiškas svetingumas.
Atmosfera
Mūsų apsilankymo metu šis restoranas su oro kondicionieriumi buvo gyvas. Stalai yra gerai išdėstyti, o lubos aukštos, todėl nebuvo per daug triukšminga, nepaisant to, kad dauguma stalų buvo užimti, o keli stalai išsiliejo pietauti lauke. Aptarnavimas labai draugiškas ir dėmesingas, be vargo, o atmosfera labai atsipalaidavusi. Kadangi sėdėjome priekinėje restorano dalyje, tik nuėjau už kampo apsilankyti tualete, kai pamačiau, kad ten taip pat yra visiškai atviro plano virtuvė, kurioje galite pamatyti, kaip vyksta kulinarinė magija.
Kaina
Užkandžiai kainuoja nuo 10 iki 25 eurų. Pagrindiniai patiekalai prasideda nuo 30 € (už avienos kotletus, tzatziki, gruzdintas bulvytes ir laukinį raudonėlį). Taip pat yra du „Išmintingo skonio meniu“, kurių kaina yra 75 € arba 85 € asmeniui. Desertai paprastai kainuoja apie 10 eurų.
Galutinis verdiktas
Dešimtuosius metus švenčianti „Cookoovaya“ tęsia savo įsipareigojimą gaminti paprastumą ir išmintį (taigi ir vėl pelėda), tiekdama patiekalus, kurie švenčia graikų virtuvės esmę, kruopščiai ruošiant ir gerbiant tradicijas. Pietautojai taip pat gali pastebėti, kad net lėkštės yra subtiliai paženklintos žodžiais „270 laipsnių“ ir linija, kuri prilygsta trims ketvirčiams apskritimo, nurodant bendrą laipsnių skaičių, kuriuo pelėda gali pasukti galvą. Būtent tokios detalės parodo restorano dėmesį detalėms ir pabrėžia jo įsipareigojimą įtraukti išmintį į kiekvieną valgymo aspektą.
Atskleidimas: šį įrašą remia Cookoovaya.
Ar jums patiko šis straipsnis?
Gaukite panašų turinį tiesiai į gautuosius.
Norėdami pateikti formą, savo naršyklėje įgalinkite JavaScript