Kruizinės linijos garsėja tuo, kad savo keleivius maitina DAUG maisto. Nemanau, kad kada nors girdėjote, kad kas nors skųstųsi, kad kruizo metu buvo alkanas, tiesa? Tačiau kaip gurmanui kokybė viršija kiekybę. Kartais kokybė išeina pro langą, kai bandai pamaitinti tūkstančius žmonių ir turi tik nedidelę virtuvę. Taigi, jei jums patinka maistas, jums gali kilti klausimas: Kurioje Cruise Line yra geriausias maistas? Ar yra kažkas panašaus į „Ultimate Foodie Cruise“?
Dalyvavau kruizuose įvairiuose pasaulio regionuose, o kaip save vadinantis gurmanu, skanūs patiekalai yra vienas iš svarbiausių dalykų, dėl kurių atostogaujama arba sutrinka. Kartais maistas man yra visų pirma priežastis keliauti. Tiesiogine prasme skridau į kitą pasaulio kraštą paragauti konkretaus patiekalo (Laksa makaronų sriuba Singapūre, ir buvo verta žinoti).
Bėgant metams turėjau puikių patiekalų kruiziniuose laivuose, novatoriškų meniu, kuriame daugiausia dėmesio skiriama šviežiems ingredientams, ir patiekalų, kurie demonstruoja regioną ir siūlo tai, kas patinka, nesvarbu, ar norite pasilepinti, ar valgyti labiau į sveikatą.
Ir šie valgiai buvo dviejose skirtingose kruizinėse linijose, dviejose skirtingose šalyse ir dviejuose labai skirtingų tipų laivuose: Graikijos salos kruizas su Celestyal Cruise Line ir baržos kruizas Prancūzijos šampane su Europos vandens keliais. Apie skanų maistą savo upės kruizu parašiau čia: Maisto kelionės – prancūziško valgymo meno įvaldymas baržos kruizu. Jei esate gurmanas, šios dvi kruizinės linijos turėtų būti jūsų kruizinių kelionių sąraše. Tačiau kodėl šios kruizinės linijos puikiai tinka gurmanams?
Pasinerkime šiek tiek giliau į tai, kodėl „Celestyal“ yra viena iš mano geriausių rekomendacijų „Foodie“ kruizui, ar ne?
„Celestyal“ kruizas
Šis Graikijos salos kruizas iš tikrųjų buvo antras kartas, kai plaukioju su Celestyal Cruise Line. Mano pirmoji kelionė buvo pasakiškas 3 žemynų kruizas su sustojimais Egipte, Izraelyje, Turkijoje ir Graikijoje. Jau tada buvau sužavėtas skanaus maisto, kurį valgėme laive, tačiau per pastaruosius ketverius metus „Celestyal“ dar labiau patobulino savo maisto pasiūlą ir valgymo patirtį. Štai keletas dalykų, dėl kurių „Celestyal Cruises“ puikiai tinka gurmanams:
Autentiškos ekskursijos: mažų grupių maisto ir vyno degustacijos turai
„Celestyal“ siūlo naują ekskursijų liniją kiekviename įplaukimo uoste. Šios „autentiškos ekskursijos“ yra mažų grupių turai, kurie pasineria šiek tiek giliau ir leidžia pažinti kelionės tikslą šiek tiek mažiau turistiniu būdu. Daugumoje vietų „Celestyal“ siūlo ekskursijas su maistu, maisto gaminimo pamokas ar vyno degustacijos keliones, kurios puikiai tiks bet kuriam gurmanui.
Neseniai per savo kelionę po Egėjo jūros salas surengiau maisto turą Salonikuose, vyno degustaciją Santorini ir dar vieną maisto turą Mikėnuose. Jie visi buvo fantastiški, ir aš juos labai rekomenduoju. Teko paragauti vietinių gėrybių, patirti įvairių restoranų ir vyninių, taip pat šiek tiek pažvelgti į tai, kaip gaminamas maistas ir vynas. Ar žinojote, kad Santorini vynmedžiai auginami ant žemės lizdo pavidalu? Graikijos saloje vėjuota taip, kad vėjas pakenktų vynmedžiams, jei jie būtų auginami tradiciniu vertikaliu būdu. Žavinga, ar ne?
Mėlynosios zonos dietos meniu
Viduržemio jūros dieta yra žinoma kaip viena iš sveikiausių dietų. Graikijoje yra viena iš penkių vadinamųjų „mėlynųjų zonų“ pasaulyje, kurioje yra ypač daug šimtamečių. Mėlynosios zonos dieta yra ne tik dieta, kurią sudaro daugiausia švieži vaisiai ir daržovės, nesmulkinti grūdai, mažai mėsos ir žuvies, bet ir mažai streso reikalaujantis gyvenimo būdas, įtraukiantis judėjimą į aktyvų gyvenimo būdą. Dauguma žmonių šiose srityse „nedirba“ per se; verčiau jie mankštinasi dirbdami sodininkystėje, vaikščiodami tvarkydami reikalus, lankydami netoliese esančius draugus ir šeimą bei leisdami laiką lauke.
„Celestyal“ kiekvieną vakarą savo meniu siūlo „Mėlynosios zonos“ patiekalą, kuris siūlo sveiką ir skanų pasirinkimą. Per savo kruizą turėjau keletą jų ir kiekvienas buvo be galo fantastiškas. Anot vykdomojo šefo Alano Noelio Boncholo, svečius tikrai traukia meniu parinktis „Blue Zone Diet“ ir tapo populiariu kruizo meniu priedu.
Mano mėgstamiausias mėlynosios zonos patiekalas buvo „Gigantes“: didžiulės fava pupelės, virtos pikantiškame, aštriame pomidorų padaže. Padažas buvo toks kvapnus, su daug Viduržemio jūros žolelių, svogūnų ir daug alyvuogių aliejaus. Ir tada pupelės. Fava pupelės buvo išvirtos iki tobulumo. Vidus buvo toks kreminis ir puikiai derėjo su sodriu padažu. Ir, žinoma, jis buvo apipiltas skoningiausiu aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejumi iš Graikijos. Tai nėra įmantrus patiekalas, labiau panašus į valstietišką maistą. Bet kam rūpi, ar tai gerai IR sveika? Paprasta, bet skanu!
Graikijos stalo patirtis 6 patiekalų degustacijos meniu
Viena iš mano mėgstamiausių naktų laive „Celestyal Crystal“ buvo Graikijos stalo patirtis. Šį 6 patiekalų degustacinį meniu sukūrė garsi šefė Diane Kochilas. Ji yra graikų virtuvės karalienė, turinti 18 kulinarinių knygų, apdovanojimus pelniusią kelionių kulinarijos laidą apie Graikiją ir aistrą graikiškam maistui, kurią ji pavertė fantastišku meniu.
Pradėjome nuo 3 skanių padažų pasirinkimo: rūkytų baklažanų ikrai (baklažanai su tahini, graikiniais riešutais ir vynuogių sirupu), skrudinti pomidorai Kopanisti (skrudinti pomidorai su ožkos sūriu ir žolelėmis) ir Syros Maintanosalata (petražolių pesto su kaparėliais). Labai gerai, bet turėjome paspartinti… tiek daug skanių dalykų dar ateis…
Pirmasis patiekalas buvo vienas iš mano mėgstamiausių: aštuonkojis Carpaccio, apibarstytas ouzo-citrusiniu vinigretu. Aštuonkojis buvo plonai supjaustytas popieriumi ir ištirpo mano burnoje. Suderintas su lengvu ir gaiviu Assyrtico / Sauvignon Blanc mišiniu, tai buvo graži ir gaivi valgio pradžia.
Antrasis patiekalas buvo citrusinių vaisių ir jūros gėrybių derinys su gardžia Seafood Avgolemono sriuba. Avgolemono sriuba yra graikiškas naminės vištienos sriubos atitikmuo – mėgstamas patogus maistas, gaminamas su vištiena, jūros gėrybėmis ar daržovėmis ir gardžiu citrinų sultiniu. Pamatyti tokį patogaus maisto patiekalą, patobulintą iki puikaus valgymo, buvo puikus būdas pajusti, kas yra graikiškas maistas: paprastas maistas ir aukštos kokybės ingredientai, kurie kalba patys už save.
Trečiasis mūsų patiekalas buvo omaro uodega ant šafranu užpilto ryžių plovo su pistacijomis, migdolais ir žirneliais bei graikiško jogurto ir majonezo padažas su Kalamata alyvuogėmis. Man patiko omarai ir ryžiai, bet per daug nesirūpinau panardinimu.
Toliau mėgavomės gomurį valončiu cukinijos pappardelle patiekalu su pomidorais ir pušies riešutais gaiviame mėtų vinigrete.
4 patiekalas buvo gražiai pateiktas jautienos nugarinės ir baklažanų, pomidorų ir avies pieno sūrio terrinas su bulvių šonu. Plona jautiena buvo tokia švelni ir sultinga – be galo dieviška.
Kitas mūsų patiekalas buvo gaivios rukolos salotos su ant grotelių keptais ir trupintais vietiniais sūriais, pagardintais gardžiu graikišku alyvuogių aliejumi ir sendintu balzamiko. Man buvo naujiena, kad salotos buvo įtrauktos į meniu taip „vėlai“, bet man jos patiko. Pavalgius tiek daug, buvo malonu pabaigoje valgyti ką nors lengvesnio.
Galutinis patiekalas buvo sūrio lėkštės arba saldaus deserto pasirinkimas. Abu su dukterėčia pasirinkome saldųjį skanėstą, nes jo aprašymas skambėjo taip intriguojančiai: „Plaukiojanti Graikijos sala vyno tamsioje jūroje
Rožių pelargonija užpilta vaisių sriuba ir meringues“. Ir buvo taip skaniai, kaip skamba. Na, kaip užbaigti šį skanų patiekalą.
Restoranai / švediškas stalas laive
Žinoma, mes taip pat mėgavomės daugybe patiekalų „Buffet“ ir laive esančiuose restoranuose. Maisto pasirinkimas ir aptarnavimas buvo fantastiški.
Mūsų mėgstamiausias buvo specialus švediškas stalas kreiseriams su apartamentais. Jis buvo mažesnis nei įprastas švediškas stalas, tačiau jame buvo visi tie patys dalykai. Atmosfera buvo daug ramesnė ir labiau atsipalaidavusi. Neabejotinai didelis privalumas turėti apartamentus! Mano dukterėčia ir aš labai mėgavomės mūsų pusryčiais kiekvieną rytą. Koks puikus būdas pradėti dieną.
Vakarienei keletą kartų persikeitėme tarp dviejų laive esančių restoranų. Abu buvo tikrai geri, o meniu buvo toks pat. Kalbant apie meniu. Man patiko vietinių patiekalų derinys, mėlynosios zonos dietos variantai ir įmantrūs atnaujinimai, tokie kaip banglentės ir velėna arba sausai brandinti kepsniai. Kiekvieną vakarą galėjome rinktis iš 3-4 užkandžių, 3-4 pagrindinių patiekalų, 1-2 mėlynosios zonos patiekalų, 3 kepsnių vakarienių (už papildomą mokestį) ir 2-3 desertų variantus.
Mano mėgstamiausia visą savaitę buvo antis à l'orange ir mango šerbetas. Antis buvo iškepta puikiai, o mango skonis buvo toks intensyvus, kad akimirksniu sugrįžau į Tailandą, kur beveik kiekvieną dieną mėgaudavausi mango lipniais ryžiais. Labai gerai.
Bet koks patiekalas yra tiek pat geras, kiek aplink jį teikiamos paslaugos, ar nemanote? Ir paslauga „Celestyal Crystal“ buvo fantastiška. Padavėjai visada buvo draugiški, teikė puikias rekomendacijas ir greitai. Jie paklausė apie mūsų dieną ir patirtį laive ir užtikrino, kad turime visko, ko mums reikia (ir dar daugiau, pavyzdžiui, papildomų užkandžių ar desertų).
Maisto gaminimo klasė laive
Kitas kruizinis užsiėmimas, kurį turi atlikti gurmanai, yra maisto gaminimo demonstravimas, kuriame mums buvo parodyta, kaip gaminti tradicinį tzatziki ir jūros gėrybių saganaki. Buvo smagu gyvai stebėti šefą ir gauti naudingų patarimų, kaip gaminti patiekalus namuose.
Ankstesniame „Celestyal“ kruize turėjome krevečių Saganaki pristatymą, o visą straipsnį (ir receptą) galite perskaityti čia.
„Celestyal“ neabejotinai yra puiki kruizinė linija, kurią galite pasirinkti, jei maistas yra svarbi jūsų kelionių dalis. Kaip kelionių rašytojas, man dažnai kyla klausimas: „Kokioje kruizinėje linijoje yra geriausias maistas? Ir aš visada rekomenduoju Celestyal Cruise Line.
Marija prisijungė prie „Celestyal Cruise Line“ remiamos spaudos kelionės, kad patirtų 8 dienų Graikijos salų kruizą „Idyllic Aegean“ ir „European Waterways“ ir 8 dienų kruizą barža šampane. parašyti šį straipsnį. Šis kvietimas neturėjo įtakos jos nuomonei ir apžvalgai apie kruizą, ekskursijas, maitinimą ir šiame straipsnyje minimas vietas.