Kas nemėgsta sviestinių, saldžių, šiltų kukurūzų? Mano meksikietiškos kukurūzų salotos šiltus, sviestu pateptus kukurūzus pakelia į kitą lygį su aštriu chipotle padažu, šviežia kalendra, daug aštraus laimo, sūraus sūrio, česnako ir čili. Ar tau jau tirpsta burna? Padarykite mano skanų 10 minučių receptą kuo greičiau!
Peršokti į:
🌽 Kas yra meksikietiškos kukurūzų salotos?
Elote yra garsus Meksikos gatvės kukurūzų užkandis iš nesmulkintų kukurūzų, keptų ant ugnies ir apteptų kreminiu, česnakiniu ir čili padažu, užpiltu Cotija sūriu. Meksikos kukurūzų salotos yra Elote salotų versija, taip pat žinoma kaip Esquites. Esquites yra kukurūzų salotos, parduodamos puodeliuose arba dubenėliuose Meksikos gatvėse ir kai kuriose pietinėse JAV dalyse. Šviežios kukurūzų burbuolės susmulkinamos, o branduoliai kepami keptuvėje ant stiprios ugnies, kad sudegtų ir išryškėtų jų saldumas. Tada jie supilami į dubenį su laiškiniais svogūnais (svogūnais), kalendra (kalendra), aštriu Chipotle padažu, kreminiu jogurtu, daug žaliųjų citrinų, jalapeno ir parmezano arba pecorino sūrio. Šios meksikietiškos kukurūzų salotos, kaip ir Indijos atitikmuo – garsusis Corn Chaat, lūžta didžiuliais skoniais.
Kodėl tau tai patiks!
- Visas ant grotelių keptų kukurūzų gėris, bet lengvai valgomame salotų dubenyje.
- Skanūs meksikietiški skoniai – aštrūs, sūrūs, rūgštūs ir šiek tiek saldaus.
- Lengvas, vienos keptuvės receptas.
- Paruošta per mažiau nei 10 minučių.
- Praleidžia majonezą ir išlieka kreminis, sveikas ir lengvas naudojant jogurtą.
📝 Ingredientai ir pakaitalai
- Kukurūzai – Šiam receptui naudokite šviežias kukurūzų burbuoles. Švieži kukurūzai gerai paruduoja karštoje keptuvėje ir suteikia suanglėjusių, ant grotelių keptų kukurūzų skonį. Jei jų neturite, pakeiskite konservuotais kukurūzų branduoliais, tačiau būtinai juos gerai nusausinkite. Jei naudojate šaldytus kukurūzų branduolius, mėgstu juos atšildyti mikrobangų krosnelėje 30–40 sekundžių ir nusausinti ledinį skystį prieš dedant į keptuvę virti.
- Chipotle padažas – Aš naudoju arba Chipotle, arba Chipotle Adobo padaže. Abu turi švelnų dūminį karštį, todėl šis receptas yra ypač skanus. Jei nerandate, tiesiog palikite jį arba įpilkite šaukštą mėgstamo Taco padažo ar stambios salsos.
- Jalapeno – Jei per daug nemėgstate prieskonių, prieš pjaustydami jalapeno sėklas išimkite. Sėklas laikau, nes mėgstu savo prieskonius. Žalieji kajeno pipirai yra geras jalapeno pakaitalas.
- Jogurtas – Jogurtas yra lengvesnis, sveikesnis užpilas, dėl kurio šios salotos yra neįtikėtinai kreminės ir skanios. Jei norite, galite jį pakeisti majonezu.
- Sūris – Tradiciškai meksikietiški kukurūzai apibarstomi Cotija sūriu. Tai švelniai sūrus meksikietiškas pieno skonio sūris. Nors trupa kaip feta, tačiau nėra tokia aštri ir sūri kaip feta. Niekada neradau Cotijos čia, Australijoje ir nors mėgstu naudoti fetą savo Feta kukurūzų salotose ir manau, kad kukurūzai ir feta yra danguje pagamintos rungtynės, pagal šį receptą man patinka stiprus pecorino arba parmezanas. Jis suteikia saldiems, sviestu pateptiems kukurūzams gilaus pikantiškumo ir yra tikrai nuostabus.
- Sviestas ir aliejus – Kukurūzams kepti mėgstu naudoti sviesto ir aliejaus derinį. Už to slypi sumanus mokslas. Aliejus turi aukštą dūmų tašką, o sviestas – neįtikėtino skonio. Naudodami abu, jūs iš esmės sukuriate mišinį, leidžiantį skrudinti ir sudeginti aukštesnėje temperatūroje, nei tiktų sviestas. Ir jūs gausite tą neįtikėtinai skanų sviestinį skonį, užpiltą jūsų kukurūzams, kai jie gražiai paruduoja.
- Svogūnai, česnakai, svogūnai, kalendra, žaliosios citrinos.
- Rūkyta paprika ir kmynai.
🥣 Kaip pasigaminti meksikietiškų kukurūzų salotų?
- Kukurūzų grūdelius susmulkinkite aštriu peiliu.
- Sunkioje ketaus arba nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų.
3. Pakepinkite svogūną ir česnaką, kol karamelizuosis.
4. Į keptuvę suberkite kukurūzus.
5. Įpilkite chipotle padažo. Gerai ismaisyti.
6. Kukurūzus kepkite 5–8 minutes, kol pradės ruduoti.
7. Sudėkite jalapeno, laiškinius svogūnus ir kalendras.
8. Ant viršaus uždėkite parmezano arba pecorino sūrio ir išspauskite laimo sultis.
Gerai ismaisyti. Sudėkite jogurtą, rūkytą papriką ir kmynus. Patiekite su laimo griežinėliais.
🍽️ Serviravimo pasiūlymai
Tai skanus, supakuotas lengvas patiekalas, kuris yra fantastiškas vienas. Patiekite jį kaip dalį didesnio patiekalo pagal šiuos skanius receptus.
Taco ryžiai
Pupelių ir grybų čili
Meksikietiškas veganiškas čili
Lašišos burrito dubenys
Ant grotelių keptas cinamono ananasas
🙋🏼♀️ Receptų DUK
Taip, šių salotų grožis yra tas, kad norint kepti kukurūzus nereikia kepsninės ar įmantrios atviros ugnies. Vietoj to, susmulkinti kukurūzų branduoliai kepami karštoje keptuvėje su sviestu ir aliejumi, kol gražiai paruduos.
Kaip ir dauguma gatvės maisto receptų, šios salotos būna sočios ir dekadentiškos, nes jose naudojama daug majonezo ir sūrio. Gamindami namuose, majonezą pakeisdami jogurtu ir naudodami lengvesnį sūrį, galite padaryti jį lengvesnį ir sveikesnį.
Užšaldyti nerekomenduojama. Šias salotas geriausia valgyti šiltas iš keptuvės, tačiau šaldytuve uždengtame inde šviežios gali išlikti iki 4 dienų.
💛 Daugiau paprastų kukurūzų receptų
Receptas
Trokštate daugiau receptų? Prenumeruokite mano naujienlaiškį. Peržiūrėkite „Facebook“, „Instagram“ ir „Pinterest“, kad pamatytumėte viską, ką dalinuosi! O jei mėgstate gaminti maistą ir naujas kulinarines knygas, prisijunkite prie mano nemokamo maisto gaminimo klubo Facebook!
Įkaitinkite aliejų ir sviestą didelėje, seklioje ketaus arba nepridegančioje keptuvėje ant vidutinio aukščio.
Sudėkite svogūną ir česnaką ir patroškinkite 2–3 minutes, kol svogūnas pradės karamelizuotis.
Įpilkite kukurūzų branduolių ir chipotle padažo. Išmaišykite ir patroškinkite 5–8 minutes, kol kukurūzai iškeps, suminkštės ir pradės ruduoti. Nuimkite nuo ugnies.
Įpilkite laimo sulčių, svogūnų, jalapeno, kalendrų, sūrio ir druskos. Gerai ismaisyti.
Supilkite jogurtą ir pabarstykite paprika bei kmynais. Patiekite su laimo griežinėliais.
- Kukurūzai – Šiam receptui naudokite šviežias kukurūzų burbuoles. Švieži kukurūzai gerai paruduoja karštoje keptuvėje ir suteikia suanglėjusių, ant grotelių keptų kukurūzų skonį. Jei jų neturite, pakeiskite konservuotais kukurūzų branduoliais, tačiau būtinai juos gerai nusausinkite. Jei naudojate šaldytus kukurūzų branduolius, mėgstu juos atitirpinti mikrobangų krosnelėje 30–40 sekundžių ir nusausinti ledinį skystį prieš dedant į keptuvę virti.
- Chipotle padažas – Aš naudoju arba Chipotle, arba Chipotle Adobo padaže. Abu turi švelnų dūminį karštį, todėl šis receptas yra ypač skanus. Jei nerandate, tiesiog palikite jį arba įpilkite šaukštą mėgstamo Taco padažo ar stambios salsos.
- Jalapeno – Jei per daug nemėgstate prieskonių, prieš pjaustydami jalapeno sėklas išimkite. Sėklas laikau, nes mėgstu savo prieskonius. Žalieji kajeno pipirai yra geras jalapeno pakaitalas.
- Jogurtas – Jogurtas yra lengvesnis, sveikesnis užpilas, dėl kurio šios salotos yra neįtikėtinai kreminės ir skanios. Jei norite, galite jį pakeisti majonezu.
- Sūris – Tradiciškai meksikietiški kukurūzai apibarstomi Cotija sūriu. Tai švelniai sūrus meksikietiškas pieno skonio sūris. Nors trupa kaip feta, tačiau nėra tokia aštri ir sūri kaip feta. Niekada neradau Cotijos čia, Australijoje ir nors mėgstu naudoti fetą savo Feta kukurūzų salotose ir manau, kad kukurūzai ir feta yra danguje pagamintos rungtynės, pagal šį receptą man patinka stiprus pecorino arba parmezanas. Jis suteikia saldiems, sviestu pateptiems kukurūzams gilaus pikantiškumo ir yra tikrai nuostabus.
- Sviestas ir aliejus – Kukurūzams kepti mėgstu naudoti sviesto ir aliejaus derinį. Už to slypi sumanus mokslas. Aliejus turi aukštą dūmų tašką, o sviestas – neįtikėtino skonio. Naudodami abu, jūs iš esmės sukuriate mišinį, leidžiantį skrudinti ir sudeginti aukštesnėje temperatūroje, nei tiktų sviestas. Ir jūs gausite tą neįtikėtinai skanų sviestinį skonį, užpiltą jūsų kukurūzams, kai jie gražiai paruduoja.
- Saugykla – Išvirtos ir surinktos salotos išlieka šviežios šaldytuve iki 4 dienų.
Kalorijos: 1077kcal | Angliavandeniai: 143g | Baltymas: 45g | Riebalai: 47g | Sotieji riebalai: 19g | Polinesotieji riebalai: 8g | Mononesotieji riebalai: 19g | Trans-riebalų: 1g | Cholesterolis: 66mg | Natris: 1056mg | Kalis: 2385mg | Pluoštas: 19g | Cukrus: 51g | Vitaminas A: 4409TV | Vitamino C: 81mg | Kalcis: 865mg | Geležis: 7mg
Source link